Stichting Intermobiel

Alma vertelt over zwemmen met dolfijnen

'Als ik in een dip zit, dan ga ik terug naar het moment waarop ik met de dolfijnen zwom en dan ben ik zo weer over mijn dip heen.'

Ik (Alma, 26 jaar) heb altijd al iets gehad met dolfijnen. Toen ik ziek werd, werd dit steeds extremer. Mijn kamer is nu nog erger dan het dolfinarium! Het is dan ook altijd mijn droomwens geweest, om een keer met dolfijnen te mogen zwemmen.

Verrassing!
Mijn broertje heeft, net als een heleboel vrienden en zelfs wildvreemde mensen, een brief gestuurd naar ´Hart in Actie´. En opeens stond Wendy van Dijk voor de deur. Ik mocht samen met mijn ouders naar Curaçao! Ze hadden alles voor ons geregeld. Eerst hebben we overnacht in een hotel in Amsterdam. De volgende dag gingen we vliegen. In het vliegtuig kon ik gewoon liggen, want het was een reis van dertien uur. We waren nog nooit gevlogen, dus dat was sowieso al spannend. Eenmaal in Curaçao kon ik eerst nog twee dagen bijkomen van de reis in een hotel, zodat ik weer genoeg energie had om mijn wens aan te kunnen.

Alma met Dolfijn

 

Bij de dolfijnen
De derde dag mocht ik op het vlot zitten bij de dolfijnen. Er ging een dolfijn naast me liggen op dat vlot en het vlot ging zakken en ik dacht: ´waar ben ik toch aan begonnen?. Wat zijn die dieren toch groot!´ Uiteindelijk kwam de briefschrijver en dat bleken dan mijn broertje en zusje te zijn. De volgende dag zijn we met z´n allen naar een ander hotel gegaan dat dichter in de buurt van de dolfijnen lag. Ik kon zomaar vanuit mijn hotelkamer de dolfijnen zien springen. Dat was echt wel heel wonderlijk.

Zwemmen met de dolfijnen
Toen kwam het moment dat ik echt mocht zwemmen. Ik heb een ruim half uur bij die dolfijnen gelegen, en toen heb ik me zo vrij gevoeld. Ik had geen pijn meer en was helemaal leeg. Daarna durfde ik ook alles. Alsof ik op de maan kon lopen zo ongeveer. Dat was gewoon heerlijk. Ik was daarna ook wel helemaal kapot. Toen mocht ik weer twee dagen bijkomen om de reis terug te doen. Het was echt super. Ik zou zo weer terug gaan. Het is gewoon echt een droomreis geweest. De reis verrijkt mijn leven nog steeds. Als ik in een dip zit of ik voel me gewoon niet lekker, dan ga ik terug naar het moment waarop mijn droom uitkwam en dan ben ik zo weer over mijn dip heen.

Geschreven door Silke van Deelen m.m.v Alma Bosman