Stichting Intermobiel

Hardware

MEUBILAIR,   SOFTWARE, HARDWARE, BEDIENING

 HARDWARE:


Tip: Wellicht een site die interessant is. Als je het toetsenbord niet vergoedt krijgt, is het misschien een optie. Hier vind je namelijk een klein mini toetsenbord voor 39,--


Pijltje omhoog

TrackBall
Merk: Logitech
Naam gebruiker: Petra Zwier
Vergoed door: zorgverzekeraar

Foto: TrackBall
Klik op de foto voor een uitvergroting

Om de computer te bedienen heb ik een aantal mogelijkheden. Ik heb een TrackBall als muis, dat gaat het lichtste. Echt lang lukt dit echter niet. Deze muis is van Logitech. 


Pijl omhoog

Verkleind toetsenbord cherry mini
Geleverd door: Revalidatie techniek Het Dorp
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: zorgverzekeraar

Foto: Verkleind toetsenbord
Klik op de foto voor een uitvergroting

Ik gebruik al heel lang een verkleind toetsenbord. Zo’n toetsenbord is geschikt voor gebruikers met een klein bereik. Het was erg handig voor het typen met de mondbit waardoor je niet zulke grote bewegingen met je hoofd hoeft te maken. Ook nu ik met twee vingers typ, de andere vingers buiten de duim zijn in dwangstand, is dit toetsenbord ideaal. Je hoeft niet zo ver te reiken. Het numeriek toetsenbord is geïntegreerd in de Cherry mini. Daarnaast kan eventueel ook nog een los numeriek toetsenbord gebruikt worden (cherry numeriek), maar ik heb hem nooit gebruikt. Voorheen gebruikte ik een ander verkleind toetsenbord genaamd Microtype compact. Ik kreeg deze vanuit het revalidatiecentrum in Enschede en wist niet dat er ook een ander model was.  


pijl omhoog

Muispen (V-muis) 
Leverancier: C-device
Naam gebruiker: Rene Penders
Vergoed door: zelf betaald (€ 39,95 en verzendkosten € 9,-)

muispen


De muispen kan je overal op gebruiken in bed, aan de computertafel en noem maar op. Het zit beter in je hand en daardoor heb ik minder pijn in mijn pols. Ik  werk er goed mee en ben er zeer tevreden mee. Het heeft  minder plaats nodig dan een muis.


naar boven

Toetsenbord met raster
Leverancier: RTD Het Dorp
Naam gebruiker: Renate
Vergoed door: Verzekering

toetsenbord1 toetsenbord2
Klik op de foto voor een vergroting

Omdat ik regelmatig meerdere toetsen tegelijk indrukte heb ik een aangepast toetsenbord gekregen. Het is een iets kleiner toetsenbord dan gebruikelijk en er zit een raster overheen. Ook staat het toetsenbord schuin omhoog om het geheel gebruiksvriendelijker te maken.