Stichting Intermobiel

Boekseat om eenvoudig in bed te lezen of als je een beperkte handfunctie hebt

Boekseat 
Leverancier: gekocht bij de winkel De tuinen
Dit product komt oorspronkelijk uit Engeland  van het bedrijf The Book Seat TM LTD
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: niet, zelf betaald voor 24,95 (prijs 2012 vaak 29,95)

 The bookseat gezien van de voorkant Foto van de bookseat van de zijkant met boek erop De bookseat is in verschillende kleuren te koop

Gebruiksaanwijzing
- plaats het boek op de Bookseat
- schuif de transparante plastic strip tegen de opengeslagen bladzijde aan
- trek het elastiek aan met behulp van de stopper (bovenstaande hoeft u éénmalig te doen)
- houdt het book vast terwijl u de Bookseat in de gewenste positie brengt
- een bladzijde omslaan kunt u eenvoudig met één hand doen: u duwt eenvoudig de transparante plastic strip naar beneden om zo ruimte te geven voor het omslaan van de pagina
 

Eigenschappen volgens leverancier:
boekensteun / boekenpoef / reiskussen
in elke gewenste positie en vorm te plaatsen
handenvrij en ontspannen lezen
ter ontlasting van schouders, nek, armen en polsen
geschikt voor elk formaat boek
perspex pagina houder laat het boek op de gewenste pagina openstaan
draaglus aan bovenzijde
opbergzakje aan achterzijde
gewicht 250 gram
kleuren: beige, blauw, bruin, rood, donker oudroze, antraciet, olijfgroen en paars
buitenzijde hoge kwaliteit faux-suede: materiaal voelt prettig aan en is in hoge mate vlekbestendig
inhoud polystyreen bolletjes

Waardering van Veroni na gebruik: 
Ik hoorde via het Intermobiel forum over deze bookseat. Toen was hij alleen nog in het buitenland te bestellen tot een kennis van me deze bookseat tegen kwam bij de winkel de Tuinen voor 24,95. Hij is er in verschillende kleuren. Ik heb een blauwe kleur. Ik heb er toch een laten kopen om het uit te proberen, omdat ik moeilijk kan lezen door de beperkte handfunctie. Dit product is niet op de markt gebracht voor mensen met een fysieke beperking, maar voor als je in bed wilt lezen of liggend op het strand.

De bookseat is een soort poef waar je dus het boek op kan zetten. Er zit een plastic balkje voor met een instelbaar elastiek touwtje om het boek op zijn plaats te houden als stopper. Dat is soms hard nodig en soms niet afhankelijk van het boek hoe dit makkelijk of moeilijk open blijft staan. Als je een boek hebt met een ringband, blijft het boek wel makkelijk staan en is het wel een handig product, maar als het boek moeilijk zelf blijft staan en je het balkje echt moet gebruiken om het boek te laten staan, is het niet zo'n handig product, omdat je dan steeds dat balkje los moet maken, een bladzijde omslaan, dan weer vast zetten en zo verder. Het hangt dus erg af van de boeken die je leest hoe het blijft staan in de bookseat.

Ook speelt je handfunctie een rol. Als je twee goede handfuncties hebt, kan het een handig hulpmiddel zijn. Met een handfunctie wordt het al wat moeilijker  en hangt het ook van het boek af. Zonder handfunctie is dit niet te gebruiken. Als je de aanschaf wilt overwegen, is het het mooiste als je het van iemand kan lenen. Anders moet je het gokken en als het niet voor je werkt, kan je het wellicht doorverkopen aan iemand anders of via internet.  Ik gebruik de bookseat alleen als ik een redelijke handfunctie heb en een boek aan het lezen ben waar ik meteen aantekeningen bij wil maken.

Toegevoegd in december 2010

Toevoeging januari 2012

Onlangs lag ik een tijdje plat na een infuusbehandeling. Ik heb de bookseat toen gebruikt om de Ipad erin te zetten om zo via internet Tv te kijken. Daar was de bookseat wel handig voor.