Stichting Intermobiel

recensie leven met pijn, de kunst van het aanvaarden

Titel: Leven met pijn, de kunst van het aanvaarden
Auteur: Martine Veehof, Marlein Schreurs, Monique hulsbergen, Ernst Bohlmeijer
Nederlands -Paperback met cd
Paperback 232 pagina's | Uitgeverij Boom | uitgifte: november 2010 
ISBN: 9789461050816 Klik hier om het boek te kopen voor 24,95 met cd 

Een op de vijf volwassenen in westerse landen heeft last van chronische pijn. Gewrichtsaandoeningen en nek- en rugklachten zijn de meest voorkomende aandoeningen in Nederland. Dit soort pijn brengt beperkingen met zich mee die de kwaliteit van leven aantasten. Onderzoek wijst uit dat psychische stoornissen en klachten veel vaker voorkomen bij mensen met pijn. Het Boom Hulpboek Leven met pijn is een combinatie van psycho-educatie en oefeningen, gebaseerd op mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze combinatie wordt regelmatig gebruikt bij innovatieve behandelingen binnen revalidatiecentra voor mensen met chronische pijn. De mindfulness-oefeningen en de ACT-methode uit het succesvolle Boom Hulpboek Voluit leven zijn in dit Boom Hulpboek Leven met pijn toegespitst op mensen met pijnproblemen.

De cd bevat zes oefeningen die bij dit boek horen. De lichaamsscan is een oefening waarin je poolshoogte neemt in je lichaam. Wanneer je merkt dat de oefening onpretttig voor je is en je toch mindfulnessbeoefening wilt leren, raden we je aan begeleiding te zoeken.

Over de auteur(s):
Martine Veehof en Karlein Schreurs zijn specialisten op het gebied van chronische pijn (en ACT), Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen hebben zich verdiept in ACT en mindfulness. Zij schreven eerder het Boom Hulpboek Voluit leven.