Stichting Intermobiel

Omgaan met seks met een handicap

‘Je moet creatief zijn om ook met een beperking een beetje lol in je seksleven te brengen. De plafondlift is voor ons een hele goede optie.’

Ik merk dat er op dit onderwerp een groot taboe rust, maar waarom?

 

Mijn man is valide en ik (Astrid, 37 jaar) niet, maar zou je daarom geen seksleven meer hebben? Wij wel hoor. Het is niet meer als vroeger, natuurlijk niet. Je loopt ook op dit vlak tegen je beperkingen aan. Nu heb ik het voordeel dat ik door mijn EDS heel erg lenig ben en hierdoor kan ik me vrij makkelijk in bed bewegen. Maar nu heb ik er een stoma bij en net een zware operatie achter de rug. Dan mag het even niet, maar dat komt wel weer. Door de trombose is de andere kant van mijn buik pimpelpaars en blauw en in het midden zit een mooie rits sluiting van de hechtingen. Mijn man heeft er gelukkig geen problemen mee en accepteert me zoals ik ben met alles erop en eraan! Astrid van der Helm liggend op de ambulance brancard


 


De stoma
Tijdens de gemeenschap kan je een kleiner zakje op de stoma, dat dan weer transparant is en je niet rechtstreeks tegen de stoma en de urine aan kijkt. Als je wat langer wilt vrijen, dan kan je uiteraard ook voor een wat groter zakje kiezen, zodat je niet tussendoor hoeft te legen, want dat bederft de sfeer dat kan ik je wel zeggen ;-) Vraag er ook gerust naar bij je leverancier of arts, die vinden die vragen echt niet gek.
Kleiner zakje voor de stoma

De tillift
Ons seksleven is in de loop der jaren wel veranderd, maar niet minder waardevol. Wat voor ons een hele goede optie is, niet lachen, is de plafond tillift Ja mensen, je moet creatief zijn om ook als mens met een beperking een beetje lol in je seksleven te brengen. Voor mij is de tillift een welkome afwisseling en voor mijn partner ook. Zorg alleen wel dat je goed vast geklikt ligt, anders heb je een probleem. 

Wij gebruiken deze natuurlijk voor het doel, en combineren dat. Als je in de lift ligt, dan lig je letterlijk met je billen bloot en de rest dus ook. Aangezien de lift in allerlei standen te verzetten in is in hoogte verstelbaar is , is het makkelijk om het aan te passen aan de goede hoogte voor Thom en een goede houding voor mij. Wij hebben als geintje, niet lachen " vrouwtje beffen, tilliffie heffen" tja ik zie het al, je ligt dubbel in je bed. hahahahahaha. De tip kwam trouwens van de adviseur van het tilcentrum dus weet je gelijk hoe open we hier met alles om gaan.  Maar op die manier, is dus alles mogelijk. Ik heb geen druk van mijn partner op mijn lichaam en hij kan overal bij. Hij moet de lift wel vasthouden anders ben je net Tarzan die door de lucht zweeft.
tillift 

Ook merk ik nog steeds dat er mensen naar mij toe komen met deze vragen, omdat ze er niet over durven te praten. Nou, ik kan jullie vertellen dat ook ik soms met rode oortjes aan de telefoon zit ;-)

Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust. Ik zal niet schromen ze te beantwoorden. Mailadres is weggehaald ivm de vele foute reacties. Mensen die haar willen mailen, kunnen dit doen naar ons info adres de serieuze reacties gaan gewoon naar haar toe. Helaas is dit noodzakelijk maar alles is en blijft vertrouwelijk.

Geschreven door Astrid van der Helm
Geredigeerd door Veroni Steentjes