Stichting Intermobiel

3D kaarten

Iedereen om mij heen doet al een paar jaar 3D-kaarten maken. Zelf heb ik er heel lang de lol niet van in gezien. Mijn eerste kaart heb ik nooit afgemaakt. Ik snapte niet dat mensen er geduld voor hadden en wat er nou zo leuk aan was.

Maar toch wilde ik het een keer proberen en dat had ik beter niet kunnen doen. Ik ben er gewoon verslaafd aan geworden.
Gelukkig kan je op veel plaatsen de platen kopen voor een goedkope prijs en voor papier moet je even zoeken. Maar dan kan je beginnen. Het knipwerk is echt friemelen. Als je iets te ver inknipt,  zie je het en je mag geen randje laten zitten. En zo knip je laag voor laag. Als je alles af hebt, ga je de kaart plakken. Het onderste plaatje plak je gewoon vast met wat lijm. De andere plaatjes komen in volgorde daarboven op. Hoe hoger hoe minder afbeelding. Deze plak je vast met specialde 3d lijm. Deze lijm is zo dik dat hij niet inzakt, zodat je het effect er in krijgt. Even een uurtje laten drogen en dan is de kaart klaar. Natuurlijk kan je het ook uitbereiden met ander papier, lintjes, achtergronden etcetera. Alles kan en mag. Het gaat om je fantasie!

De spullen kan je in veel winkels krijgen. Bij de speciale hobby zaken, maar ook bij het kruidvat, de Action en andere drogisterijen. Op markten staan ze ook vaak met dit soort spullen. Het is niet altijd dat je het duurste van het duurste nodig hebt. Als je net begint, is het slim om rustig aan te doen. Je blijft namelijk maar kopen.  Pas op het moment dat ik de kaart ga versturen, plak ik er een sticker op. Zo kan je voor iedereen persoonlijk een kaart uitzoeken. Voorlopig heb ik keuze genoeg. Ik heb inmiddels 2 mandjes vol en er liggen er nog een hoop te wachten!! Groetjes Daan Veulings

Hieronder vind je voorbeelden van 3D kaarten die door mij gemaakt zijn:

3dkaart voorbeeld 1 3d kaart voorbeeld 2
3dkaart voorbeeld 3 3d kaart voorbeeld 4