Stichting Intermobiel

Koba vertelt over haar hobby's

Ik ben opgenomen geweest in revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Doordat ik van een hard werkende vrouw in een snelle periode in een rolstoel ben gekomen, moest ik daar gaan ontdekken wat ik nog wel kon en wat ik wilde.  In het revalidatiecentrum heb ik kennis gemaakt met verschillende hobby' s. Ik  wist niet dat ik het zo leuk zou gaan vinden en dat ik het ook kon.

Ik heb daar met verschillende materialen leren werken, die ik thuis ook nog toepas. Ik schilder met acrylverf, doe aan glas schilderen en glas graveren. Af en toe doe ik ook aan mozaïeken en zijde schilderen. 

Schilderen vind ik heerlijk. Ik kan me er helemaal in verdiepen en echt geloof me, je hoeft er geen schilder voor te zijn. Ik kan ook niet goed tekenen maar met fantasie kom je een heel eind. Zo kan je bijvoorbeeld ook spelen met kleuren.

Glas schilderen is weer een heel ander techniek. De kleuren zijn niet zo dekkend op glas, maar ook daarin kun je heerlijk je fantasie in laten gaan bijvoorbeeld met grote bloemen of rondjes.  Graveren is ook heel leuk, maar daar moet je wel een dremeltje voor aanschaffen, die verschillen nogal in prijs, en goede slijpboortjes.

Zijde schilderen vind ik leuk, want je kan zo hele leuke sjaaltjes maken en iemand hier blij mee maken. Zo kun je heel mooi met aarde tinten werken en deze over elkaar laten vloeien.

Het doen van hobby’s geeft mij een heerlijk vrij gevoel. Voor ik het besef, is er zo een middag om. Ik vergeet dan even alle ellende en de pijn. Het is iets van mij wat ik nog wel kan! Ook kan je iemand blij maken met een cadeautje die je zelf gemaakt hebt.
Groetjes Koba Kulk