Stichting Intermobiel

APS therapie

'Sinds enkele jaren maak ik gebruik van een APS apparaat voor pijnbestrijding en het versterken van mijn immuunsysteem.'

In onderstaand artikel schrijft Evy (50 jaar) over APS therapie en de werking van het APS apparaat. Behandeling met een APS apparaat vermindert de pijn en versterkt je immuunsysteem. Daarnaast is het een apparaat wat zeer veelzijdig te gebruiken is. Evy heeft zelf een auto-immuunziekte met chronische pijn, waardoor ze al jaren bedlegerig is.

Sinds enkele jaren maak ik gebruik van een APS apparaat voor pijnbestrijding en het versterken van mijn immuunsysteem. Het helpt mij tegen de slapeloosheid, vermindert de pijn en maakt me fitter. APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie. Op www.apstherapy.com/ staat uitgebreid hoe het werkt. 

De werking
Kort samengevat: APS is een vorm van elektrotherapie.
Het is een zwakstroom met micro-impulsen; de stroom geeft biochemische reacties in de cel. De stoffen die hierbij vrijkomen, hebben een pijnstillend, ontstekingsremmend en helend effect in het lichaamsweefsel. Door het APS apparaat worden natuurlijke pijnstillende stoffen door het lichaam vrijgemaakt. Het stofje ATP (Adenosinetrifosfaat) wordt met 500% verhoogd. ATP versterkt de celstofwisseling, waardoor je je extra energiek voelt.
Het Melatoninegehalte (Melatonine zorgt voor rust en slaap) wordt verhoogd en na zo’n zes behandelingen zijn Serotonine en Cortisolgehalte (stresshormoon) weer normaal. Serotinine zorgt voor een betere stemming, zelfvertrouwen, slaap, eetlust en het speelt een rol bij pijnprikkels. Cortisol speelt een rol bij de vertering van voedsel, slaap en afweersysteem.
APS

APS zelf geneest niet, maar herstelt het verstoorde evenwicht van het immuunsysteem en stimuleert zo indirect het zelfgenezend vermogen. Het brengt het lichaam in balans.

Het gebruik en toepassingen
Aan het apparaat zitten draden met elektrodes, die je op de huid kunt plakken.
Afhankelijk van de aandoening plaats je de plakkers in de buurt van het aangedane lichaamsdeel. Er is ook een basisbehandeling die het hele lichaam behandeld, bijvoorbeeld bij fibromyalgie en M.E. Het is niet hetzelfde als TENS. TENS is ook een vorm van elektrotherapie om de pijn te onderdrukken. Maar TENS is een symptoombestrijder en werkt kort. APS daarentegen werkt langdurig. Vaak kun je de pijnmedicatie verminderen en merk je dat je fitter wordt. Je moet er wel goed bij drinken om de afvalstoffen die vrijkomen, af te voeren.

Er zijn erg veel toepassingen mogelijk:
• ontstekingen
• kneuzingen
• RSI-achtige aandoeningen
• spier- of weefsel scheuring
• zenuwpijn
• botaandoeningen
• klachten tengevolge van Whiplash
• slijtage of verstijving van gewrichten en spieren
• klachten tengevolge van Reumatische aandoeningen
• problemen met organen die minder goed functioneren (darmen etc.)
• klachten tengevolge van MS en ME
• huidaandoeningen
• slapeloosheid
• energie gerelateerde problemen als burn-out
• fibromyalgie

Voor nog veel meer toepassingen kijk op: http://www.metmaster.nl/ Klik dan op ‘behandeling’ en daar op ‘178 toepassingen’. Metmaster is een andere merknaam voor hetzelfde APS apparaat.

Mijn eerste kennismaking met APS
Van een chirurg kreeg ik het advies APS te gebruiken. Zij had zelf een tenniselleboog en kon hierdoor niet meer opereren. Behandeling met APS zorgde ervoor dat ze weer kon opereren. Ze schafte zelf een APS apparaat aan en wist mij met haar enthousiasme te overtuigen. Na een periode waarin ik het apparaat mocht uittesten, besloot ik er ook zelf een te kopen.

Mijn ervaringen
In het begin begon ik met het versterken van mijn immuunsysteem door elektroden (plakkers met gellaagje) in de flanken en op de handen te plakken, gedurende vier minuten. Later breidde ik de tijd uit tot acht minuten. Je lichaam moet wennen aan de hoeveelheid afvalstoffen die erbij vrijkomen, waardoor je erg vermoeid kunt worden. Vandaar dat het beter is om niet meteen heel lang te behandelen. 

Voor energiebevordering plak ik elektroden op de handen en binnenzijde van de voeten. Voor de pijn in mijn benen, moet ik ze op de onderrug en voeten plaatsen. Bij pijn in mijn maag, plak ik ze boven de navel en op de flanken. Om het centraal zenuwstelsel te versterken plaats ik de plakkers op mijn billen en nek. Toen ik bijna geen stem meer had, plakte ik er een onder het kuiltje van mijn keel en in de nek. Voor pijn in mijn nek zet ik er twee op de zijkanten van mijn nek en op mijn handen. Dat doe ik vier minuten per behandeling. Je mag nooit meer behandelen dan een totaal van tweeëndertig minuten. Voor mij is het een heel veelzijdig apparaat, dat je voor veel doeleinden kunt gebruiken. Het is fijn om niet afhankelijk te zijn van allerlei therapeuten, als je ergens last van hebt. Als je een apparaat nieuw koopt, krijg je er een boekje bij, waarin alle mogelijke toepassingen omschreven zijn. APS elektroden

Vergoeding of aanschaf
De meeste verzekeraars vergoeden de behandeling met APS. Het valt onder alternatieve zorg. Dus wel even kijken tot welk bedrag je verzekerd bent. Als je een chronische aandoening hebt, kun je ook zelf een APS apparaat aanschaffen. Ze zijn best duur, bijna € 1.000,- maar als je geluk hebt, vind je het op Marktplaats voor de helft. De behandeling kun je bij jezelf doen. Als je hulp nodig hebt met de plakkers, wordt het via je PGB vanuit de AWBZ vergoed. Het valt dan onder functie verzorging.

Geschreven door Evy.
Geredigeerd door Johan Fiddelaers.

November 2009