Stichting Intermobiel

recensie over het boek de sleutel tot zelfbevrijding van Christiane Beerlandt

Titel: De sleutel tot zelf-bevrijding, psychologische oorsprong en oplossing van 1100 ziekten.
Auteur: Christiane Beerlandt
ISBN: 9789075849325
Uitgeverij: Uitgeverij Petiet
Datum uitgifte: januari 2009, hardcover met leeslint, 13e druk.
Aantal bladzijdes: 1376 pagina's
Prijs: € 54,--
Hij is te koop bij diverse boekhandels, ook op internet.

Korte samenvatting:

Een korte samenvatting voor een boek van 1337 pagina’s plus 34 pagina’s aan index is praktisch niet mogelijk. Het is een encyclopedie waarin van 1300 ziekten wordt uitgelegd waarom je deze ziekte hebt ontwikkeld en hoe je zelf in staat bent deze ziekte te overwinnen, zonder hulpmiddelen van buitenaf. Ze gaat van het standpunt uit dat de mens zelf scheppend is met zijn gedachten en dat je hierdoor zelf verantwoordelijk bent voor je ziekte. Ze zegt dat een ziekte je niet zomaar overkomt maar dat je de ziekte nodig hebt om bewust te worden van een verborgen gevoel. Het lichaam laat zien hoe je van binnen bent; “Het lichaam spreekt een taal”. De oplossing ligt dan ook in jezelf en niet buiten jezelf. De schrijfster stemt zich geestelijk af op de waarheidsfrequentie en krijgt op deze manier informatie binnen. Vanuit deze waarheidsfrequentie leidt zij je naar dat deel van jou wat uit balans is geraakt en legt ze uit hoe je weer in contact kunt komen met jouw innerlijke Bronkern.

Evy:
Met stijgende verbazing las ik een aantal van mijn eigen klachten en ziekten. Het was alsof een vreemde mijn persoonlijke ‘boek’ aan het lezen was. In eerste instantie voelde ik ontkenning, maar ergens diep in mijn hart weet ik dat het klopt wat ze schrijft. Voor mij was het erg de moeite waard om op een andere manier naar mijn ziekte te kijken. Tegelijkertijd geeft het ook moed te beseffen dat een chronische ziekte niet per se hoeft te betekenen dat het ongeneeslijk is. Het geeft ook aan dat je bewustzijn een krachtig instrument is waarmee je jezelf kunt vernietigen en tegelijk ook jezelf kunt helen.

Cijfer waardering: Een dikke 10

Korte toelichting op het cijfer:
Omdat Christiane in staat is geweest om zo ontzettend veel ziekten te doorgronden. Ze schrijft zonder enig oordeel en in al haar woorden klinkt begrip en liefde voor elke zieke medemens. Ik heb nog nooit een boek gelezen dat elke mens zo in zijn wezenskern raakt, met zoveel verschillende fundamentele gevoelens van de mens en wat die gevoelens met een mens kunnen doen. Daarom een welverdiende tien!

Ingevuld door Evy