Stichting Intermobiel

Wet en regelgeving

In de rubriek wet en regelgeving kan je aan de deskundigen van de MEE Gelderse Poort een vraag stellen als je een lichamelijke handicap of chronische ziekte hebt. Deze vraagbaak is NIET bedoeld voor andere organisaties of mensen die niet tot de Intermobiel doelgroep behoren zoals mensen met alleen een verstandelijke handicap. Ook biedt Intermobiel  op deze pagina informatie aan rondom wetten en voorzieningen. Onderaan deze pagina staat een algemene vraag die Intermobiel aan de MEE voorgelegd heeft waar je misschien iets aan hebt.  

Informatie over wetten en voorzieningen: We hebben de meest voorkomende wetten en voorzieningen voor jou uitgewerkt aan de hand van vier vaste vragen namelijk:

  • Wat houdt de wet in?
  • Voor wie is hij bedoeld? 
  • Waar en hoe vraag ik het aan?
  • Waar vind ik meer informatie?

Bezoek dus zeker deze pagina en wellicht biedt deze informatie je mogelijkheden.

Vragen stellen aan de deskundige: Wet en regelgeving is een belangrijk onderwerp waar veel mensen met een handicap mee te maken hebben. Het is een onderwerp wat regelmatig gepaard gaat met kopzorgen en frustraties. Maar aan de andere kant kan een bepaalde wet of voorziening je ook meer mogelijkheden geven en vrijheid. Vandaar dat je een vraag over dit onderwerp kan stellen door je vraag te mailen naar de deskundigen van de Sociaal juridische Dienstverlening van de MEE Gelderse Poort.

Deskundige: MEE Gelderse Poort afdeling Sociaal Juridische Dienstverlening is op dit gebied duidelijk deskundig. Bij de MEE werken sociaal juridische dienstverleners. Zij geven mensen met een beperking en hun omgeving informatie en advies over wetten en regelingen. Ook geven ze advies bij ingewikkelde vragen op het gebied van WAO, Wajong, zorg, vervoer, wonen, onderwijs. Je kan ook de mee bij jou in de buurt zoeken op MEE Nederland of bel 0900-9998888 (lokaal tarief).

 

 

Logo Mee

Algemene Intermobiel vraag:  Ik heb een chronische ziekte met een bijstandsinkomen, maar weet niet waar ik allemaal recht op heb. Waar kan ik goede informatie vinden?

Antwoord:
In de folder van het ministerie van VWS Ik heb wat, krijg ik ook wat staat? alle informatie bij elkaar waar je recht op zou kunnen hebben.  Lees de folder eens rustig door en als je meer informatie wilt, staat vermeld waar je dan terecht kan.

KLIK HIER OM VORIGE BEANTWOORDE VRAGEN TE BEKIJKEN