Stichting Intermobiel

FleksZorg

Wat is FleksZorg
Seks is een sociale basisbehoefte. Seks is gezond en geeft in geval van ziekte of handicap troost en ontspanning, het gevoel er ondanks alles nog ‘bij te horen’ of ‘beminnenswaard’ te zijn. Wanneer ziekte of handicap een rol speelt, is seks vaak helemaal niet zo vanzelfsprekend of lukt het niet een geschikte vriend(in) of relatie te vinden. Als je zelf geen invulling kan geven aan je seksbehoefte, seks voor jou of je omgeving een zorg is en je wilt meer dan alleen praten over seks, kan je een beroep doen op FleksZorg, dé thuiszorgorganisatie voor sekszorg (aanvullende thuiszorg).

FleksZorg is een jonge, dynamische, snel groeiende en steeds lerende bemiddelingsorganisatie. Samen met een team van 60-70 vrijgevestigde/freelance seksverzorgenden (mannen en vrouwen) werken we sinds 2005 zonder subsidie of overheidssteun aan ontwikkeling en kwaliteitsverbetering van sekszorg. Het team is divers van samenstelling, hetero-, homo of biseksueel, 20 tot 60 jaar, divers in uiterlijk, karakter, achtergrond, ervaring of opleiding en verspreid over heel Nederland

Flekszorg

In sekszorg onderscheiden we ‘basis’ en ‘all-in’ zorg. Basiszorg is verwen-snoezelzorg, seksuele handelingen zonder intiem contact. Je kan dan knuffelen, zoenen, masseren, samen douchen, helpen met masturberen en beperkte orale seks. Bij geslachtsgemeenschap (neuken) of orale seks (pijpen en beffen) geldt het ‘all-in’-tarief. Sekszorg is niet goedkoop. Vanaf In 2013 betaal je voor 1 uur basisverwenzorg vanaf € 135,--  Soms kom je in aanmerking voor bijzondere bijstand via de gemeente. FleksZorg zet zich in om in de toekomst meer en vooral gemakkelijkervergoedingen voor sekszorg te creëren. 

Wat doet FleksZorg
Wanneer je niet (meer) of onvoldoende bevredigend seksueel contact hebt, kan FleksZorg een oplossing bieden door een ‘betaalde vriend(in)’ = ‘surrogate partner’ voor jou te zoeken of een eenmalig sekscontact of een afspraak zo af en toe (‘one-hour stand’) te regelen. Sekszorg is er voor alle mensen, alle beperkingen en alle leeftijden. Wel moet je tenminste 18 jaar zijn. Tijdens het zorginventarisatiegesprek wordt in overleg met jou en eventueel je begeleider een zorgplan opgesteld, afgestemd op jouw specifieke situatie, wensen en voorkeuren. Alles is daarbij bespreekbaar, veel mogelijk. Voor een optimale afstemming is het belangrijk alle wensen kenbaar te maken in je eigen woorden en in je eigen vertrouwde omgeving. Wanneer je de seksverzorgende niet thuis of in de instelling kan/wilt ontvangen, kunnen wij behulpzaam zijn bij het zoeken naar een geschikte locatie.

De seksverzorgenden doen hun werk met veel toewijding en plezier. Aandacht voor de cliënt staat voorop bij alles wat we doen. Uiteraard gaat iedereen uiterst discreet om met alle vertrouwelijke en intieme informatie, je privacy wordt gerespecteerd en geldt voor iedereen het ‘veilig vrijen’ principe.

Wat heb ik als jongere met een handicap aan FleksZorg
Veel jongeren met een handicap zijn beperkt in het aangaan en onderhouden van (seksuele) contacten, waardoor er geen of weinig seksuele ervaring is. Samen met een seksverzorgende kan je ‘de eerste keer’ beleven, oefenen in praktische vaardigheden,of het gebruik van hulpmiddelen en condooms. Ervaringen die van pas kunnen komen in eventuele latere (seksuele) relaties. Wanneer je niet in staat bent te masturberen of tot soloseks kan een seksverzorgende die bij je past daarbij ondersteunen en tips geven. Het is ook mogelijk om, al dan niet samen met je partner, hulp van een seksverzorgende te vragen om hier en daar een handje te helpen of te kijken of er alternatieven te bedenken zijn voor een seksueel bevredigend contact. Voor cliënten jonger dan 35 jaar zijn er een paar lieve jonge verzorgenden die er leuk en goed uitzien én ervaring hebben in de omgang met diverse beperkingen en lichte ADL assistentie

Waarin onderscheidt FleksZorg zich ?
Voor veel jongeren met een beperking is de stap naar een escortbureau of seksclub té groot of zij hebben een negatieve ervaring. Een seksverzorgende biedt intimiteit, lichamelijke aandacht en daadwerkelijk seks. Hij/zij gaat verder als een verzorgende of (ambulant) begeleider moet stoppen bij het ondersteunen in seksualiteit.

Alle afspraken worden vastgelegd in het zorgdossier en er wordt een overeenkomst gemaakt. Pas na de afspraak wordt er een factuur of acceptgiro verstuurd. Contant betalen is niet mogelijk.

Regelmatig contact en korte evaluaties met cliënten en verzorgenden zorgen voor zo min mogelijk misverstanden.

Hoe bereik ik FleksZorg?
www.flekszorg.nl voor informatie en artikelen
email : info@flekszorg.nl of vul het contactformulier op de website in.
Telefoon: 020-7132196. bereikbaar van maandag t/m vrijdag 08.00 en 22.00 uur, zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.
In geval van dringend nodig kan je één van ons 24 uur per dag bereiken
Het adres is: FleksZorg, Bouwerij 4 – 4, 1185 XX Amstelveen

Aarzel niet om contact op te nemen. Alles is bespreekbaar, veel is mogelijk !