Stichting Intermobiel

Handrolstoelen


Handrolstoelen:
- Activator rolstoel met beensteun 
- Offcar Venus met E-motion wielen 
- Lifestand sta op rolstoel 
- Quickie Neon swing away  
- Aangepaste handrolstoel met wielondersteuning (e-motion)
- Meyra X2 rolstoel  
One-hand-drive-rolstoel TNS 
- Hoog actief rolstoel Progeo Joker Energy

- Rolstoel Quickie
- Rolstoel Quickie 2 Millennium
- Rolstoel Sopur Starlight
- Quickie Argon-ti  



Handbike:
- Freewheeler handbike 
- Challenger handbike   
- Rolstoel Speedy duo 2
- Elektrische aankoppelhandbike Speedy E-Light   

 


Pijl omhoog

Rolstoel Quickie
Leverancier: Beenhakker
Naam gebruiker:Marianne Verschoof
Vergoed door: gemeente WVG

Foto: rolstoel 1 Foto: Rolstoel 3  Foto: rolstoel2

De rolstoel heb ik verkregen via  WVG van de gemeente. Voor deze aanpassing moest ik eerst gekeurd worden door een keuringsarts die de gemeente aanwijst. Als je eenmaal goedkeuring hebt gekregen dan ga je naar de leverancier. De leverancier kijkt samen met jou en een ergonoom welke rolstoel het beste bij jouw persoonlijke situatie past. 

De rugleuning wordt met een soort stalen pijp vastgeklikt. Hiermee zorg je dat de rugleuning zich spant. Daardoor zit je goed rechtop en voelt de rugleuning stevig aan. Het is ook helemaal aangepast op mijn maten. Ze meten je benen op zodat je knieholten niet tegen de de zitting schuren. De rugleuning is in verschillende hoogten verkrijgbaar. In mijn geval is de rugleuning vrij hoog voor optimale steun. Het is belangrijk te vermelden dat de rolstoel ook voor buiten moet worden gebruikt. Dit stelt namelijk hele andere eisen aan een rolstoel! 

Mijn man vindt het erg prettig dat de duwstang verstelbaar is. De duwer heeft kan zo de duwstang op zijn lengte verstellen.

De rolstoel is voor mij heerlijk omdat:

  • Deze een goeie vering heeft: luchtbandjes ipv massieve bandjes
  • Demontabel is dus makkelijk mee te nemen
  • Niet al te zwaar is om jezelf te verplaatsen
  • Goed stevig is, dus ook voor buitengebruik
  • Lekker zit
  • Lekker licht rijdt voor de duwer in kwestie
  • Aangepast op mijn persoonlijke omstandigheden.

Pijl omhoog

Rolstoel Quickie 2 Millennium
Leverancier rolstoel : Sunrise medical
Klik hier voor de pdf folder van Quikcie 2 millenium van sunrise Medical. Het laden duurt even ivm grootte pdf bestand.
Naam gebruiker: Marinda Bolle
Vergoed door: WVG

Rolstoel Quikcie 2 millennium Rolstoel quickie 2 millennium achterkant
Klik op de foto voor een vergroting 


pijl omhoog

Sopur Starlight
Leverancier: Welzorg
Naam gebruiker: Jo-Ann Snel
Vergoed door: gemeente WVG

sopur
Klik op de foto voor een vergroting 

De sopur starlight is een handbewogen vastframerolstoel en rijdt licht. Het is een rolstoel die vooral bedoelt is om er zelf mee te kunnen rijden. Verstelbare duwhanden zijn dan ook niet standaard, maar omdat ik vooral geduwd werd en mijn man vrij lang is hebben ze die er op gezet.

Toen ik begin 2004 een handbewogen rolstoel bij de wvg aanvroeg was dit vooral om me buitenshuis te kunnen verplaatsen. De sopur starlight zat niet in het standaardpakket van de wvg, maar omdat ik door de hypermobilitet veel schouderklachten had deed de wvg niet moeilijk. Ik was hier erg blij mee, want al kon ik buiten niet zelf rijden, in een winkel kon ik me dan toch een beetje zelf verplaatsen. Toen ik begin 2005 me ook binnen met de rolstoel moest verplaatsen, had ik er dan ook profijt van dat ik al zo'n lichte rolstoel had.


pijl omhoog

Speedy duo 2
Leverancier rolstoel : Emcart sport
Klik hier voor de link naar de speedy duo 2 bike Het laden duurt even ivm grootte pdf bestand.
Naam gebruiker: Mariette Swagerman
Vergoed door: WVG
 
duo 2 bike
Klik op de foto voor een vergroting


Ik heb een Speedy duo-2 bike via de WVG in bruikleen. Ruim een jaar geleden werd mij door woon en voorzieningscentrum 'Nieuw Unicum' geadviseerd een scootmobiel aan te vragen. Ik heb progressieve MS en was weer wat achteruit gegaan. De scootmobiel werd door de gemeente afgewezen. Dit omdat eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming ,ik geen rolstoel bij me zou hebben. Een bezwaarprocedure volgde.

Het CIZ kwam langs om een advies uit te brengen wat de beste optie op dat moment voor mij zou zijn. Het advies werd een speedy elektra. Het advies is door de gemeente opgevolgd.De handbike heeft een hulpmotor om op gang te komen,je kunt volledig elektrisch rijden en met de hand.Zaak is wel dat je geen arm functie beperking hebt, het aankoppelen van de hand-bike vereist enige kracht. Voor mensen met nog minder kracht in de armen bestaat er nog een versie waar je alleen tegenaan hoeft te rijden.
 

pijl omhoog

Elektrische aankoppelhandbike Speedy E-Light
Naam gebruiker: Claudia
Leverancier: Emcart sport
Vergoed door: niet, zelf gekocht via marktplaats    

Electrisce aankoppelhandbike Speedy E-light
Klik op de foto voor een uitvergroting

De Speedy E-Light is een elektrische aankoppelhandbike. Hij is aan elke rolstoel vast te koppelen want er moet een aankoppelstuk op de maat van de rolstoel gemaakt worden. Er zitten 2 accu's aan. Je kunt er tot 20 km/u mee rijden en zo'n 15-20 km afleggen met volle accu's. Ik ben zelf erg blij dat ik erachter kwam dat dit bestaat, ik kwam erachter via internet (zie www.go-speedy.tk). Het geeft mij weer een stukje zelfstandigheid terug!! Ik heb hem via www.marktplaats.nl tweedehands gekocht. De website van de fabrikant is www.speedy.de