Stichting Intermobiel

Superblij met de film Adios Amigos die op 8 september in de bioscoop gaat draaien.

Adios Amigo Supported By Stichting IntermobielSeks met een handicap: "Try before you die!"

'Ieder mens heeft behoefte aan intimiteit en seksualiteit, dat verdwijnt niet door een lichamelijke handicap. Seks hoort bij het leven net als eten en drinken. Maar toch heerst er vaak onterecht het beeld dat je met een handicap niet aan seks kunt doen of dat je er zelfs geen behoefte meer aan hebt. Maar waarom niet? De uitvoering kan inderdaad iets moeilijker zijn, omdat je fysiek beperkt bent of omdat je geen relatie hebt. Want met een handicap ben je vaak minder aantrekkelijk op de relatiemarkt. Wat het dan nog eens extra lastig maakt om je behoefte aan intimiteit te vervullen.

Ook als het gaat om zelfbevrediging kun je tegen problemen aanlopen als je een handicap hebt.De behoefte is aanwezig maar de uitvoering kan het lastig maken. En tja, wat doe je dan? Want voor velen is het nogal een drempel om aan te kloppen bij een hulpverlener met vragen als: Wil jij me even helpen? Of wil je mijn vibrator pakken en het straks ook even schoonmaken? Sommige gehandicapten maken ook gebruik van een prostituee, maar ook dan gaat het niet allemaal vanzelf. In dit alles moet je een weg zien te vinden, buiten je handicap om. Het zou dan fijn zijn als er dan iemand is die met je meedenkt bijvoorbeeld: een vriend, vriendin of een familielid. Want hulpverleners en medisch personeel vragen er zelden tot nooit naar. Er heerst dus nog steeds een groot taboe op seksualiteit ten aanzien van leven met een lichamelijke handicap. Dat geldt niet alleen voor de mensen met een handicap zelf, maar ook voor hulpverleners, medisch personeel, familie, vrienden of collega's.


Om lastige hobbels te vermijden, kun je natuurlijk zeggen: 'Laat die seks maar zitten nu ik een handicap heb'. Maar daarmee doe je jezelf echt te kort en je eventuele partner. Vrijen kan ook een fijn gevoel geven, even een lichamelijke prikkel die wél prettig is. Intimiteit en seks zijn- net als voor ieder mens- ook voor mensen met een handicap ontzettend belangrijk. Stichting Intermobiel blijft zich actief inzetten om het taboe rondom dit thema te doorbreken. We zijn dan ook heel blij dat op 8 september de film "ADIOS AMIGOS" in de bioscoop verschijnt. Want in deze film komt seks met een handicap op een integere manier, met een gezonde dosis humor aan bod. Adios Amigos is een direct meeslepend en universeel verhaal over vriendschap, intimiteit en dromen in een leven met beperkingen.' aldus Veroni Steentjes voorzitter van Stichting Intermobiel.Adios Amigo Supported By Stichting Intermobiel