Stichting Intermobiel

Laura over haar hond, konijn en drie poezen

 Zeg nou zelf een dikke knuffel krijgen van je beestjes is toch een van de meest geweldigste dingen die er zijn! 

Graag wil ik (Laura de Groof, 28 jaar uit Spakenburg) even vertellen over mijn allergrootste hobby, namelijk  mijn huisdieren. Ik heb er namelijk vijf, een hond, een konijn en drie poezen!
 

Maltezer Tascar
Al sinds ik klein was, ben ik gewend aan veel huisdieren om heen. Zo heeft mijn moeder maar liefst 5 maltezer leeuwtjes gehad. Sinds 9 jaar heb ik er zelf ook eentje die bij hun vandaan komt. Toen ik 6 jaar geleden samen ging wonen met Arno kreeg hij Tascar (Maltezer) er kado bij. Dat was wel even wennen voor Arno, want al kwam hij uit een gezin met ook veel huisdieren. Hij was toch vooral poesen gewend, zijn ouders hadden er namelijk vijf.
Tascar

 

Poes Tinka
We woonden 1 jaar samen en besloten toen een poes erbij te gaan zoeken. We zijn naar het asiel gegaan en na 3 keer kijken en kennis maken, vielen wij helemaal voor Tinka (blauwe rus). Tinka heeft veel meegemaakt voor ze bij ons kwam en was toen 1 jaar. Ze is ontzettend lief en communiceert heel erg met ons en knuffelt heel graag. Samen met Tascar ging dat meteen goed. Al was Tinka wel erg schuw naar mensen toe. Naar ons toe was ze al gauw heel anders, maar tot nu aan toe. Ze is nu 5 jaar. Ze verstopt zich voor andere mensen.
Tinka, de blauwe rus

Poezen Noizy en James
1 jaar later hoorde Arno van een collega dat ze 2 poesen hadden van 7 jaar, die ze weg wilde doen. Omdat ze zo gezegd niet lief waren. Ze hield ze opgesloten in een klein kamertje. Arno is gaan kijken en de volgende dag is hij na een nachtje erover geslapen te hebben ze gaan ophalen. Zo kwamen Noizy en James bij ons in huis, heilige birmanen zijn het. Inderdaad met de nodige problemen, maar al snel veranderde dat. Mede doordat wij ze continu postieve aandacht gaven en wat ze ook uithaalden, we gingen daar niet op in zoals hun oude baasjes waarschijnlijk wel deden. Het zijn hele lieve katten die helemaal niks doen en vooral veel spelen, eten en slapen. Op dit moment ligt James half over de laptop mee te kijken en duidelijk te maken dat hij zo nu en dan een knuffel wil hebben.

James de poes, de birmaan Noizy de heilige birmaan

 

Konijn Bibi
Dan hebben we nog Bibi ons hangoor konijntje. Dit is echt iets wat door mij in huis is gekomen, want Arno vindt ze wel lief, maar heeft er verder weinig mee. Ik echter ben stapel gek op haar. Ze heeft inmiddels een grote 2 laags villa met een groote ren eromheen. Ze is zindelijk en woont in huis samen met de andere dieren. Het leuke is dat Bibi dus ook de baas is in huis!

Het maakt het hier harstikke gezellig met mijn 5 huisdieren. Ik geniet elke dag van ze. Al kan ik niet alles doen om ze te verzorgen. Ik help mee waar ik kan en dat is ook prima. Sinds ik mobieler ben geworden, ga ik graag met Tascar op pad. We wandelen langs mooie plekjes en regelmatig ligt hij bij mij op schoot en rijden we een beetje rond. Beide genieten we daar ontzettend van!

Het konijn bibi

Alle vijf dieren zijn speciaal voor mij. Ik heb met ieder een eigen band. Ze hebben ook allemaal heel verschillende karakters en hun uurtjes van aandacht. Tinka kan niet opschieten met Noizy en James en woont daarom apart van de rest. Dit gaat heel goed! De jongens mogen overdag in de woonkamer. Ze hebben een eigen kamer waar Arno 's avonds vaak zit. 's avonds mag Tinka in de woonkamer en die woont in de slaapkamer waar ik natuurlijk veel te vinden ben. Dus iedereen is erg tevreden en gelukkig!

Tja, ik kan wel uren vertellen over mijn vijf kanjers, maar denk dat je dan beter ook op mijn website verder kan kijken waar ze een eigen blog hebben en foto album! Ik heb in elk geval erg veel plezier met de huisdieren en ben blij dat ze er zijn. Ze zorgen voor heel veel leven in huis. Zeker als Arno werkt of niet thuis is, merk ik hoe fijn het is dat ze er zijn. Het geeft mij veel positieve energie. Want zeg nou zelf een dikke knuffel krijgen van je beestjes is toch een van de meest geweldigste dingen die er zijn! Het maakt elke dag weer bijzonder en zonnig!

Groetjes Laura
Geredigeerd door Veroni