Stichting Intermobiel

Adressen voor aangepast vervoer van fietsen tot auto's

Hieronder vind je internetadressen van organisaties rondom vervoer voor mensen met een lichamelijke handicap. 

Aangepaste fietsen:
Aangepaste auto's huren:
Vervoer algemeen:

Bijzondere rolstoelen voor strand of bos huren: 
Ligtaxi en liggend vervoer

 

Aangepaste fietsen:

 • Aangepast fietsen:
  Deze pagina is geschreven om een naslagwerk te bieden dat ergotherapeuten kunnen gebruiken voor het adviseren van aangepaste fietsen.
   
 • Fietsersbond:
  De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers. Naast allerlei informatie voor fietsers is er op de site ook informatie over (leveranciers) van aangepaste fietsen te vinden. 

Aangepaste auto's huren

 • huren aangepaste auto bij B&S:
  B&S verhuurt ook aangepaste auto’s. Er is keuze uit diverse modellen.
   
 • Hertz care Fleet:
  Voor de verhuur van een aangepaste Renault Kangoo bij u in de buurt, kunt u ook terecht bij Hertz autoverhuur.Het telefoonnummer is 0900 - 235 43789 (15 cent p.m.) Of kijk op www.hertz.nl
   
 • Renault Adaptation:
  Enkele Renault Adaptation vestigingen bieden ook de mogelijkheid tot het huren van een aangepaste Renault Kangoo geschikt voor rolstoelvervoer. Meer informatie over Renault Adaptation is te vinden op www.renaultadaptation.nl
   
 • MultiRent:
  Voor de verhuur van een rolstoelbus(sen) kunt u terecht bij MultiRent. Zij hebben o.a. de Opel Movano en de Mercedes Sprinter als rolstoelbus beschikbaar. U kunt MultiRent telefonisch bereiken op: 0900 – multirent (0900 – 68 58 473). Of kijk op www.multirent.nl  voor meer informatie.
   
 • Bierman
  Voor de verhuur hebben we op dit moment twee Renault Kangoo’s beschikbaar t.w. een handgeschakelde uitvoering en een automaat. De aanpassingen die in de auto zijn aangebracht zijn onder andere een bodemverlaging met knielsysteem en voor de rolstoelfixatie maken we gebruik van een universele vierpunts -gordelfixatie. Voor meer informatie kijk op www.biermanab.nl
    
Vervoer algemeen:
 • Connexxion:
  Connexxion heeft speciale vervoersdiensten ten behoeve van mensen met een handicap in het kader van de WVG (Wet Voorzieningen Gehandicapten). In verschillende regio’s zijn er verschillende vervoersvormen. Klik hier voor een overzicht.  
 • RDW
  U krijgt te maken met de RDW wanneer uw auto of motor op de Nederlandse weg moet worden toegelaten. Dat is onder meer bij het verkrijgen van een grijs kenteken.
   
 • Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR)
  Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen kunt u alle informatie vinden voor het behalen en behouden van uw rijbewijs. Mensen met een beperking kunnen bij het CBR ook informatie vinden en bij problemen geholpen worden
   
 • Stichting Gehandicaptenbelangen Houten:
  Hier vind je een overzicht van het gehandicaptenparkeerbeleid in verschillende Nederlandse gemeenten. 
   
 • Stichting Kwaliteits- en Bruikbaarheidsonderzoek van Hulpmiddelen voor gehandicapten en ouderen (KBOH) 
  KBOH is een onafhankelijk expertise- en informatiecentrum over hulpmiddelen en bijbehorende diensten, voor mensen met een beperking en ouderen. Ze hebben vele publicaties zoals een brochure genaamd alles over sportrolstoelen. In deze wegwijzer vindt u handige informatie over sportrolstoelen: waar moet u op letten bij de aanschaf, maar ook een stappenplan voor de aanvraag van een vergoeding bij uw gemeente. Daarnaast worden de diverse sporten beschreven die u met een sportrolstoel kunt beoefenen. U kunt de brochure gratis downloaden (PDF).

  Ook heeft het KBOH een stappenplan gemaakt: Aanvraag van zorg, hulpmiddel of voorziening. Deze brochure zet voor u het traject uiteen voor het aanvragen van een hulpmiddel of zorgdienst. Het helpt u bij het formuleren van uw probleem, wensen en mogelijkheden. Hierbij wordt bijzondere aandacht besteed aan het gesprek dat u voert met de indicatieadviseur of consulent, die beoordeelt of u in aanmerking komt voor een voorziening in de Wvg, hulpmiddel of zorg. U wordt stapsgewijs begeleid bij de voorbereiding van dit gesprek. U kunt het stappenplan gratis downloaden (PDF)

   
 • Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV)
  Bij een aanvraag of  vergoeding van vervoer voor studie of werk moet je bij het UWV zijn.
   
 • Valys:
  Bovenregionaal vervoer voor reizigers met een mobiliteitsbeperking.
     
 • Vast is beter:
  besteed aandacht aan de veilighed voor het vervoeren van rolstoelgebruikers. 
       
   
 • Veilig vervoer voor rolstoelinzittenden is een doorlopend punt van aandacht. Op deze site kunt u alles vinden over de stand van zaken rondom dit onderwerp. 
   
 • Verkeers Educatief Centrum Koops 
  Koops verzorgt aangepaste rijlessen voor rijbewijs A (motoren) en B (personenauto’s). 
   

Bijzondere rolstoelen voor strand of bos huren: 

 • Off the road wheels; Off the road wheels heeft verschillende uitleenpunten voor bijzondere rolstoelen voor op het strand of in het bos. 

Lig taxi en liggend vervoer