Stichting Intermobiel

Mascotte Amor van Stichting Intermobiel

Naam: Amor van het Lamslag
Ras: Cavalier king Charles spaniel
Geboren op: 23 juli 2002 in Toldijk

Amor liggend op zijn kussen

Met een geintje hebben we Amor tot mascotte van Stichting Intermobiel gebombardeerd. Later kwam het besef dat het een goede mascotte is die past bij Intermobiel.

Amor staat eigenlijk voor Intermobiel, voor de positieve insteek van Intermobiel en voor het kijken naar mogelijkheden ipv onmogelijkheden . Dan moet je het verhaal achter Amor weten. Ik (Veroni) kreeg dus geen normale hulphond van Stichting Hulphond, omdat ik daar lichamelijk te slecht voor ben. Ik moet 4 keer per dag de hond zelf kunnen uitlaten. Ook bij stichting de hond kan de was doen konden ze me niet helpen door mijn bedlegerigheid en aanrakingspijn. Ik was zelf wel degelijk van mening dat een hulphond veel voor mij zou kunnen doen. Daarom ben ik ook hier weer een strijd voor aan gegaan en heb me niet op de kop laten zitten. Als zij geen oplossing vinden, zoek ik er zelf wel een!

Emile en ik zijn dus naar verschillende rassen gaan kijken en gaan kijken naar wat hij voor me moet doen. Dat zijn kleine taken dus post pakken, mijn kussen pakken of mijn vest en dingen die ik laat vallen. Ook brengt hij zijn riem als hij wil wandelen, zodat ik hem wel om kan doen. Hij houdt dan zijn hoofd op een bepaalde wijze. Vandaar dat voor mij gezien mijn bedlegerigheid en aanrakingspijn een kleine hond handiger zou zijn. Bij mij gaan alle deuren elektrisch via omgevingsbesturing dus dat is niet nodig. Ook kan ik niet alleen naar buiten, dus hij hoeft geen boodschappen uit het vak te pakken, omdat er toch altijd iemand bij me is die spaarzame keren dat ik naar buiten kan. Uiteindelijk hebben we met hulp van Emiles ouders een trainster gevonden die Amor in huis wilde nemen. Zij vond het ook onzin dat ik geen gewone hulphond kreeg. Ze heeft het nog nagevraagd bij de organisatie zonder succes. Ze heeft Amor een paar maanden in huis genomen. Amor deed het zo goed dat hij naar 4,5 maand al bij me mocht komen wonen. De aftraining op zijn taken hebben Emile en ik samen gedaan.Amor met een wapperend staart

Amor laat zien dat er mogelijkheden zijn. Zelfs als je denkt dat ze er niet zijn. Het voorbeeld laat zien dat als je er echt voor gaat en alles op alles zet, dat er dan veel meer mogelijk is dan je denkt. Amor staat symbool voor het gevecht dat veel mensen met een handicap iedere dag weer moeten voeren. Het gevecht om een serieuze lichamelijke diagnose, niet opgesloten worden in een psychiatrisch ziekenhuis, het gevecht om een elektrische ligrolstoel, wat volgens het revalidatiecentrum niet mogelijk is, het gevecht om een aangepaste pc bed tafel of om spraakherkenning of een aangepaste bus. Daarnaast is Amor gewoon een snoepje om te zien en veroverd hij veel harten.  Vandaar dat we hem tot mascotte benoemd hebben.

Voor vragen of meer informatie verwijs ik je naar het contactformulier
Groetjes Veroni Steentjes
Namens Stichting Intermobiel

Amor lekker verwaand kijkendAmor in doosAmor buiten