Stichting Intermobiel

Boek seksualiteit door Irene Muller-Schoof en Marga Hop

Titel: Zo mooi anders in de zorg - Seksualiteit
Auteur(s): Marga Hop en Irene Muller-Schoof
ISBN: 9789013063363
Prijs: € 24,50
Verkrijgbaar bij: de Kluwer Shop of bij de erkende boekhandel.
Achterin het boek staan handige adressen waar de website www.seksmeteenhandicap.nl van Stichting Intermobiel ook in te vinden is.

Dit boekje gaat over intimiteit en seksualiteit waarmee je te maken kunt krijgen in situaties op je werk. Op praten over seksualiteit rust nog steeds een taboe. Hoe ga je hiermee om en hoe maak je seksualiteit voor ouderen en chronisch zieken bespreekbaar? Hoe ga je zelf om met intimiteit en seksualiteit, hoe reageert de ander, waar liggen de grenzen en wat kun je in je reactie laten zien, zodat de situatie voor jullie allebei prettig is.

Dit boekje Seksualiteit maakt deel uit van de serie ‘Zo mooi anders in de zorg'. De serie is geschreven voor iedereen die in de zorg werkt en zijn of haar kennis op het gebied van communicatie en sociale vaardigheden wil bijscholen. Maar de boekjes uit de serie zijn ook bedoeld voor iedereen die het belangrijk en leuk vindt regelmatig over deze onderwerpen te lezen en met elkaar van gedachten te wisselen. Er valt altijd meer te leren over het omgaan met elkaar, het is een proces dat nooit eindigt. Dit deel Seksualiteit laat zien hoe je op een professionele manier om kunt gaan met intimiteit en seksualiteit in werksituaties. In het boek wordt de theorie behandeld met behulp van vele praktijkvoorbeelden. Op de dvd wordt een aantal situaties het boek nagespeeld.

Serie zo mooi anders
De serie Zo mooi anders in de zorg is primair geschreven en gefilmd voor verzorgenden en helpenden werkzaam in de gezondheidszorg en welzijn die hun kennis op het gebied van communicatie en sociale vaardigheden willen bijscholen. Eerder verschenen in de serie zijn Gedrag en Teleurstellingen.

De boekjes in deze serie gaan allemaal over communiceren en omgaan met elkaar. Per deel wordt een onderwerp op een duidelijke en herkenbare manier uitgewerkt, zodat het geen ‘zware' kost is om te lezen. Er staan veel voorbeelden uit de praktijk in, waaraan de theorie is gekoppeld. De afbeeldingen in het boek zijn een aanvulling op de tekst en verlevendigen het boek. Verder hoort bij ieder deel een dvd, waarop de situaties uit het boek worden nagespeeld. Dit is een leerzame manier om de stof nog beter in de praktijk te kunnen toepassen.

De serie is uitermate geschikt voor de mbo-opleidingen en bij- en nascholing in de zorg. Elk deel bestaat uit een boekje met dvd, waarbij gekozen is voor een volledig nieuwe vorm: je wordt als zorgverlener direct aangesproken en meegenomen in veel praktijksituaties. Deze manier van studeren sluit naadloos aan bij het competentiegerichte onderwijs.

Meer over de serie en de auteurs op de website Zo mooi anders in de zorg
Bron: Kluwer