Stichting Intermobiel

P- bag

P-bag
Leverancier: Abena
Naam gebruiker: L.S.
Vergoed door: zorgverzekeraar

P-bag

De P-bag is een zak met een soort trechter erop waar je in kunt plassen. De trechter kun je van de zak los trekken en is meerdere keren te gebruiken. Om de zak te legen, moet je hem kapot scheuren. De P-bag wordt op recept van de huisarts vergoed als urinezak en toebehoren. Zelf gebruik ik incontinentie materiaal en bedmatjes.

De P-bag heeft voor mij de volgende voordelen:
* een matje of incontinentie materiaal moet onder mij geschoven worden, daarvoor moet ik worden gedraaid en mijn billen worden opgetild.
Bij de P-bag hoeft dat niet
* het is milieu vriendelijker dan incontinentie materiaal
* het neemt minder plek in de vuilnis container

De P-bag heeft de volgende nadelen:
* Er moet iemand bij me zijn, terwijl ik plas om de trechter tegen mijn lichaam te drukken
* het lukte ons niet om de trechter weg te halen zonder te knoeien, dus ik had alsnog een bedmatje nodig. Misschien dat het met wat oefening zonder morsen zou lukken?
* ik kan mijn urine niet zo lang ophouden. Met een P-bag heb ik elke keer als ik moet plassen hulp nodig. Met incontinentie materiaal niet, daar kan ik meerdere keren in plassen.

Ik heb hem doorgegeven aan een vriendin die hem in de auto heeft liggen voor als ze bijv in de file staat en nodig moet.

Ervaring Veroni: Heb is overigens helaas niet mogelijk om bij de leverancier een proefexemplaar op te vragen om het eens uit te proberen. Ik heb het gevraagd met een negatief antwoord.

april 2010