Stichting Intermobiel

Handrolstoel met wielondersteuning (e-motion)

Aangepaste handrolstoel met wielondersteuning (e-motion)
Leverancier van de wielondersteuning: Welzorg
Naam gebruiker: Chantal van  Birgelen
Vergoed door: UWV

Aangepaste handrolstoel met wielondersteuning (e-motion) Aangepaste handrolstoel met wielondersteuning (e-motion) Aangepaste handrolstoel met wielondersteuning (e-motion)
Klik op de foto voor een vergroting

Door m'n spierkrachtsverlies in de armen is er een wielondersteuning (e-motion genaamd) op de wielen geplaatst. Dit is echt een ideaal systeem, omdat je met 1 vinger de rolstoel al in beweging kunt zetten. Dus ideaal voor mensen die moeite hebben om op hoogpolig tapijt moeten rijden, of buiten een helling of stoepje moeten nemen of tegenwind in moeten rijden. Voordeel is ook dat je veel sneller rijdt en dus nu een loper naast je makkelijk kunt bijhouden. Niemand hoeft me te duwen. De accu's moet je wel elke dag opladen.

Tip: vraag altijd 2 reserveaccu's mee, omdat je met de accu's actief 3-4 uur kunt rijden. In een inactieve toestand kun je ongeveer 8 uur per dag ermee vooruit. Ik doel dan hier op het zo af en toe aanzetten om op kantor van en naar de printer/kopieerapparaat/toilet te rijden. Dus bij een dagje uit, moet je altijd een reserveset meenemen.

Nadeel: de accu's zijn wel 2 kilo per stuk, maar als je deze achter de rolstoel hangt, merk je er niets van. Ook heb ik onder de rolstoel een vrij grote tas waar je veel in kunt doen w.o. een portemonnee, je rijbewijsdocumenten en kleinere boodschappen. Veiliger dan achter de rolstoel in een tas. De rolstoelaanpassing, het e-motionsysteem genaamd, wordt uit ervaring niet snel door een gemeente vergoed, maar weer wel door het UWV.