Stichting Intermobiel

Computer

In deze rubriek kan je een vraag stellen aan de deskundigen van Vobis Limburg in Roermond. Ook vind je hieronder een algemene vraag beantwoord die wij aan Vobis hebben gesteld. We leggen af en toe een nieuwe vraag voor. De oude beantwoorde vragen blijven ook bewaard, zodat er niets verloren gaat.

Computers zijn van grote betekenis als je een handicap hebt. Het is je contact met de buitenwereld. Via Internet kan je wel zelf bepaalde aankopen doen en je bankzaken regelen. Met de juiste computer, randapparatuur en software kan je een deel van je zelfstandigheid  weer terug krijgen. Je mobiliteitsbeperkingen vallen weg op Internet door goede sotware en een PC. Alleen is het soms moeilijk om te weten welke mogelijkheden er zijn en waar een goede PC aan moet voldoen, als je er geen verstand van hebt. Ook is vaak onbekend wat er allemaal mogelijk is op het gebied van computers.  Dat is ook de reden van het ontstaan van deze nieuwe pagina computers. Op onze website zijn bijvoorbeeld met regelmaat ook problemen van bezoekers om in de chat te komen bijvoorbeeld.

Stel je vraag dus aan de deskundigen van Vobis Limburg. Ze hebben jarenlange ervaring met computers maken en op het gebied van software en randapparatuur weten ze ook veel. Ook heeft Intermobiel Marianne nog achter de hand als deskundige. Ze is bestuurslid en vrijwilligster van de stichting. Ook maakt ze het Mobiel Magazine op. Ze heeft een opleiding ald DTP'er. Ze weet veel van handige softwareprogramma's,  die je vaak gratis van internet kunt downloaden om bijvoorbeeld van word een pdf bestand te kunnen maken.
Heb je dus een vraag over computers, schroom dan niet om deze aan de Vobis voor te leggen onderwerp computers. Mailen dus!

Deskundige Vobis limburg is gespecialiseerd in computers, software en randapparatuur. Ze helpen Intermobiel ook met regelmaat door sponsoring en met korting de benodigde spullen inkopen voor Stichting Intermobiel, zodat de vrijwilligers ook hun werk kunnen doen. Vobis Limburg heeft Rene tijdens de benefietavond in Beegden een laptop kado gedaan, omdat zijn eigen laptop kapot gegaan was. Hierdoor kon hij niet meer op internet en op de site van Intermobiel. Maak dus gebruik van de kennis en ervaring van Vobis Roermond.
Klik hier om je vraag door te mailen

Vobis Roermond

Algemene vraag Ik heb een pc, maar weet er niet zoveel van.  Is antivirus noodzaak? Zo ja, welk programma kan ik het beste kopen? Zijn er ook gratis programma’s zoals AGV of spamfighter? Zo ja, is een product kopen beter dan een gratis versie?

Antwoord Vobis Roermond.
Antivirus is zeker noodzakelijk. Er zijn gratis programma’s te downloaden die 1 jaar gebruikt kunnen worden.  Na 1 jaar dien je de gedownloade versie of gekochte versie te verlengen. Een hele goede gratis virusscanner is AVAST. Deze werkt ook perfect met Windows Vista. Kopen of legaal downloaden maakt geen verschil. In beide gevallen heb je recht op support. Kijk alleen uit met illegaal gedownloade versies.

 Is naast anti virus nog meer nodig zoals bijvoorbeeld een anti spam programma of een fire wall? Is er ook een pakket te koop waar dit allemaal meteen bij elkaar zit, zodat ik niet 2 of 3 programma’s hoef te kopen?

Antwoord Vobis Roermond
In een goed pakket zit meestal een spamfilter erbij, firewall is niet direct nodig.Over het algemeen zit in windows al een firewall. Ben je thuis in het bezit van een router zit ook daar al een firewall in.2 firewalls kunnen zelfs problemen geven met je internet verbinding. Een heel goed all in pakket is Panda internetsecurity. Hier zit alles in wat je nodig heb om je pc te beveiligen. Panda kost € 59.95 en kan dan ook op meerdere pc’s gezet worden.