Stichting Intermobiel

Spraakchatten

 

Intermobiel heeft al vele jaren met veel plezier een spraakchat waar lotgenoten graag gebruik van maken.Spraakchat is via de telefoon contact hebben met meerdere lotgenoten tegelijk. Er kunnen maximaal 12 personen mee doen, maar meestal zijn er 5 tot 8 personen. Je hebt alleen een telefoon nodig. Een handsvrijfunctie is wel gemakkelijk naast een rustige achtergrondruimte vanwege de verstaanbaarheid. Het is lekker ontspannend met lotgenoten praten zonder dat je je handen hoeft te gebruiken. 


Door sponsoring van KPN kunnen we deze unieke mogelijkheid aanbieden via telefonische vergaderen. Je belt naar een 010 nummer met een normaal beltarief. Je moet deze telefoonkosten wel zelf betalen. Verder zijn er geen extra kosten aan verbonden. Je ontvangt per mail een code die je invoert nadat je naar het 010 nummer gebeld hebt.Dan kun je meedoen aan de spraakchat. Je hoort de anderen duidelijk, maar je ziet ze niet.

 

De inhoud van de spraakchat blijft altijd vertrouwd binnen de aanwezige groep lotgenoten. Er zijn er veel die er al jaren aan meedoen. Je kunt actief bijdragen maar je mag ook alleen luisterend aanwezig zijn. Dat is aan jou.
 
Intermobiel houdt afwisselend open spraakchats en thema spraakchats.  Een open spraakchat heeft geen onderwerp. De aanwezigen kunnen dan met elkaar delen hoe het met ze gaat en waar ze bijvoorbeeld tegenaan lopen. Zo kun je je ervaring delen, tips van lotgenoten krijgen of een luisterend oor vinden.


Bij een thema spraakchat wordt er over een thema gsproken. Af en toe wordt een deskundige uitgenodigd. We spelen in op de behoefte die er is van de mensen die meedoen.  Om een idee te geven zijn de volgende thema's behandeld: aanpassingen, hulphonden, vervoer, omgaan met je handicap, pijnbestrijding, kinderwens, medicijnen, ziektebeelden, alternatieve geneeswijzen, persoonsgebonden budget, muziek, vrienden en relaties, mediteren met een lastig lichaamseksualiteit met een handicap, opvoeden met een handicap en slaapproblemen.  Ook als je ouder dan de 40 bent, ben je welkom om mee te doen. 
 
Hoe vaak is er een algemene spraakchat?
Er is een keer per maand een spraakchat op de tweede maandagavond van de maand van 19.15-20.15  een spraakchat tot maximaal 20.30. 
  
Aanmelden: Als je interesse hebt om mee te doen aan de spraakchats , mail ons dan even je emailadres door via het contactformulier,  zodat je automatisch bij iedere spraakchat een mail ontvangt met de datum en tijd met het benodigde telefoonnummer en de inlogcode. Ook staat daarin een eventueel thema of een aanwezige deskundige vermeld.  Als je je aanmeldt, ben je vanzelfsprekend niet verplicht om mee te doen.

 

Mocht je interesse hebben maar het prettig vinden om eerst even te testen hoe de spraakchat werkt, dan kan dat natuurlijk ook. Soms vinden mensen het eng om mee te doen, maar iedereen die meedoet blijft komen. Je bent dus welkom! Mail dan gewoon even o.v.v. spraakchat en geef je e-mailadres door. 


De spraakchat wordt erg gewaardeerd door de mensen die meedoen. De spraakchat betekende zoveel voor wijlen Ingrid Groenendijk en Margreet Jansen dat ze allebei een donatie hebben achtergelaten om de spraakchat te kunnen laten bestaan.


Groetjes Veroni Steentjes