Stichting Intermobiel

Spraakchatten

 

Intermobiel heeft al vele jaren met veel plezier een spraakchat waar lotgenoten graag gebruik van maken.Spraakchatten is via Zoom contact hebben met meerdere lotgenoten tegelijk. Een rustige achtergrondruimte is wel gewenst vanwege de verstaanbaarheid. Het is lekker ontspannend met lotgenoten praten zonder dat je je handen hoeft te gebruiken. 

 

Een update over de spraakchat, helaas is de KPN gestopt met de conference cards. Wij hebben hier 12 jaren gratis gebruik van mogen maken dankzij de sponsoring van de KPN.  

 

Vanaf september 2022 zijn wij daarom overgestapt naar Zoom. Nu kunnen wij elkaar ook nog eens zien. Mocht je daar moeite mee hebben, kun je altijd je beeld uitzetten.  
 

Wil je meedoen met de spraakchats waarbij je nu dus via Zoom aanwezig kan zijn, laat het ons weten.

De inhoud van de spraakchat blijft altijd vertrouwd binnen de aanwezige groep lotgenoten. Er zijn er veel die er al jaren aan meedoen. Je kunt actief bijdragen maar je mag ook alleen luisterend aanwezig zijn. Dat is geheel aan jou. 
 
Intermobiel houdt afwisselend open spraakchats en thema spraakchats.  Een open spraakchat heeft geen onderwerp. De aanwezigen kunnen dan met elkaar delen hoe het met ze gaat en waar ze bijvoorbeeld tegenaan lopen. Zo kun je je ervaring delen, tips van lotgenoten krijgen of een luisterend oor vinden.Bij een thema spraakchat wordt er over een thema gsproken. Af en toe wordt een deskundige uitgenodigd. We spelen in op de behoefte die er is van de mensen die meedoen. 

 

Om een idee te geven zijn de volgende thema's behandeld: aanpassingen, hulphonden, vervoer, omgaan met je handicap, pijnbestrijding, kinderwens, medicijnen, ziektebeelden, alternatieve geneeswijzen, persoonsgebonden budget, muziek, vrije tijd, vrienden en relaties, mediteren met een lastig lichaamseksualiteit met een handicap, opvoeden met een handicap en slaapproblemen.  Ook als je ouder dan de 40 bent, ben je van harte welkom om mee te doen. 
 
Hoe vaak is er een spraakchat?
Er is een keer per maand een spraakchat op de tweede maandagavond van de maand van 19.15-20.15 tot maximaal 20.30. 
  
Aanmelden: Als je interesse hebt om mee te doen aan de spraakchats , mail ons dan even je telefoonnummer door via het contactformulier. Zo kunnen we je toevoegen aan de Intermobiel spraakchat groep App. Daarin worden de spraakchats aangekondigd en daarin staat ook de benodigde Zoomlink.  Ook staat daarin een eventueel thema of een aanwezige deskundige vermeld.  Als je je aanmeldt, ben je vanzelfsprekend niet verplicht om mee te doen.

 

Mocht je interesse hebben maar het prettig vinden om eerst even te testen hoe de spraakchat werkt of wilt kennismaken, dan kan dat natuurlijk ook. Soms vinden mensen het eng om mee te doen, maar iedereen die meedoet blijft komen. Je kunt het ook een keer proef proberen. Je bent dus van harte welkom! Mail dan gewoon even o.v.v. spraakchat en geef je gegevens door. 


De spraakchat wordt erg gewaardeerd door de mensen die meedoen. De spraakchat betekende zoveel voor wijlen Ingrid Groenendijk en Margreet Jansen dat ze allebei een donatie hebben achtergelaten om de spraakchat te kunnen laten bestaan.


Groetjes Veroni Steentjes
begeleider van de spraakchat