Stichting Intermobiel

Voorlichting

Stichting Intermobiel kan op aanvraag voorlichting of gastlessen geven aan verschillende scholen, organisaties en bijvoorbeeld op beurzen of een congres hoe het is om te leven met een lichamelijke handicap of chronische ziekte en met alles wat erbij komt kijken. Door een lichamelijke handicap of ziekte kan je hele wereld veranderd worden. De invloed ervan is groot voor de persoon zelf en met alles wat je doet en nodig hebt. Maar het kan ook invloed hebben op de mensen om je heen en ook dat mensen je door je handicap anders gaan benaderen.Hoe ga je hiermee om is de vraag? 
 

Stichting Intermobiel geeft ook op verzoek gastlessen over intimiteit en seksualiteit met een lichamelijke handicap of chronische ziekte op verschillende soorten scholen, universiteiten of andere organisaties. Ook individueel is voorlichting mogelijk in het meedenken naar een oplossing.

 

Het taboe rondom dit thema is er helaas nog steeds. Ook wordt er regelmatig in opleidingen weinig tot geen aandacht aan dit onderwerp besteed. Het taboe komt aan bod en wat wellicht kan helpen om het onderwerp bespreekbaar te maken met adviezen en tips. Tevens kan het voor mensen die werkzaam in de zorg zijn of een zorgopleiding volgen een lastig ondewerp omdat er in de opleiding over intimiteit en iemand intiem wassen weinig informatie waardoor het lastig is en waardoor je in het diepe wordt gegooid.Dan heb je ook nog het onderwerp seksualiteit. 

Daarnaast is er een speeltjesbox waardoor je een idee kunt krijgen wat er zoal op de 'toy markt' te vinden is en welke speeltjes zouden kunnen werken als je bijvoorbeeld een beperkte handfunctie hebt of niet tegen trillingen kunt. Met een handicap zijn speeltjes daardoor minder vanzelfsprekend en is het lastiger te vinden wat je zoekt en of je het kunt bedienen. Een speeltje zien, vasthouden en erop drukken is toch anders dan alleen een plaatje op een website zien.

 

Vanzelfsprekend kan een gastles altijd op maat gemaakt worden afhankelijk van de soort school, opleiding en de doelgroep of meer.

 

Intermobiel richt zich op wat je nog wel kunt met een handicap of chronische ziekte. De insteek is in oplossing te denken in plaats van in problemen.Intermobiel wil laten zien dat je met een handicap of chronische ziekte ook behoefte hebt aan intimiteit en seksualiteit, net als iedereen. De juiste weg vinden kan lastiger zijn, maar er leiden meerdere wegen naar Rome.

De gastlessen op locatie zullen voornamelijk gegeven worden door Emile Cobben wiens partner al 26 jaar bedlegerig is door een spierziekte. Veroni, zijn partner en oprichter van Intermobiel, kan er via beeldbellen bij zijn en haar verhaal doen.

Heb je interesse, mail dan naar emile@intermobiel.com of bel naar 06-43055738. Je kunt ook contact zoeken als je persoonlijk vragen op dit gebied hebt.

 

We horen graag van je om hiermee aan de slag te gaan.

 

Groetjes Emile Cobben

Directeur van Stichting Intermobiel

en Veroni Steentjes
Initiatiefneemster en voorzitter van Stichting Intermobiel