Stichting Intermobiel

Spreekbeurt

Regelmatig krijgen we het verzoek van kinderen die op de basisschool zitten om informatie te sturen om op hun school een spreekbeurt te houden over Stichting Intermobiel. Deze verzoeken vinden we erg leuk en we werken hier dan ook graag aan mee. In het schooljaar 2012-2013 heeft onze Niels, toen zittend in groep 5, een spreekbeurt gehouden over Stichting Intermobiel. Zelf ben ik door rugklachten bedlegerig en ben ik vrijwilliger van Intermobiel, dus vond ik dat dubbel leuk. Samen hebben we toen het een en ander uitgewerkt op de computer, want hij wilde graag zijn spreekbeurt doen met behulp van het digibord op school. Dus hebben we ook een powerpoint presentatie gemaakt. Deze digitale bestanden zijn nu online te vinden op deze pagina inclusief afbeeldingen van aanpassingen.

 • tekst spreekbeurt, Word document > download hier
  De tekst van deze spreekbeurt is goed te gebruiken, uiteraard kun je hem her en der aanpassen, aanvullen of inkorten.
   
 • powerpoint presentatie spreekpeurt, Powerpoint document > download hier
  De powerpoint presentatie is de presentatie zoals onze Niels die heeft gebruikt op school, met daarin ook enkele persoonlijke onderdelen over mij, zijn vader. Deze moet je dus aanpassen voor jezelf, maar is goed om als basis te gebruiken.
   
 • logo Intermobiel, JPEG bestand (3000 bij 482 pixels), download hier
   
 • voorbeelden van afbeeldingen van hulpmiddelen/aanpassingen, allen JPEG files: bed in auto1bed in auto2laptoptafel 1 en laptoptafel 2
  Maar misschien wil je wel andere afbeeldingen van hulpmiddelen laten zien, bijvoorbeeld van je pa of ma, oom of tante. Dat kan natuurlijk ook.

Heb je besloten om een spreekbeurt te houden over Stichting Intermobiel? Stuur me een mailtje onder vermelding van SPREEKBEURT met duidelijk je naam, adresgegevens en eventueel je telefoonnummer! Vermeld ook de naam van je basisschool en in welke groep je zit. Mail sturen gaat via deze contact pagina en selecteer OVERIGE. Ook kun je via deze manier vragen stellen voor je spreekbeurt.
Dan stuur ik je het spreekbeurt-informatiepakket van Intermobiel toe. Deze bevat: een DVD met daarop onze nieuwe promotiefilm welke ongeveer 6 minuten duurt, enkele folders en ballonnen toe. 

Veel succes met de voorbereidingen en de spreekbeurt zelf,
Groetjes, Johan