Stichting Intermobiel

Bedden, accesoires, bedtafels en overige ligmogelijkheden


Tips dekenboog: 
- Een dekenboog kan je ook huren om uit te proberen bij bijvoorbeeld een thuiszorgwinkel.
- Wil je een dekenboog aanschaffen, kijk dan goed rond op internet in webshops en vergelijk de prijzen. Er zit zo €25,-- verschil in. Bewaar de bon voor de belasting aangifte buitengewone lasten.
- Kijk verder erg goed naar de aangegeven maten van de dekenbogen, want in de lengte x breedte x diepte zit veel verschil.
Een dekbed hangt vaak door bij een dekenboog en midden in de nacht hangt het op je benen. Doe een riem in het midden van de dekenboog, zodat je voorkomt dat dit gebeurt.


pijl omhoog

Bedtafel Johan
Leverancier: gemaakt door een oom
Naam gebruiker: Johan Fiddelaers
Vergoed door: zelf betaald

Bedtafel Johan
Klik op de foto voor de uitvergroting

Mijn oom heeft een tafel gemaakt met aan beide korte zijdes 3 grote lades. Dit zijn keukenlades (met geleiders) en lopen dus soepel. Vanuit bed kan ik gemakkelijk 3 lades bedienen. Aan de onderkant zijn 4 stevige wieltjes gemonteerd en aan bedzijde een lange beugel. Hierdoor kan ik de tafel verplaatsen is en zelfs omdraaien, zodat ik ook de andere 3 lades kan bereiken. Aan een lange kant steekt het tafelblad ruim over, waardoor de kinderen eraan kunnen zitten. We kunnen dan samen spelletjes doen of hun begeleiden met tekenen of huiswerk in de toekomst. 


 


Pijl omhoog

Dekenboog
Leverancier: RSR 
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: zorgverzekeraar 

Foto: Dekenboog Foto: dekenboog

Ik heb een dekenboog die wel qua lengte wat langer is, zodat het dekbed niet op mijn onderbenen valt. Er zijn verschillende maten en soorten dekenbogen. Ik laat het onderstel van de dekenboog altijd op het bed zitten. Het zit onder mijn matras. Ik heb de buisjes bewust veel naar beneden gedaan, zodat je weinig ziet van het onderstel van de dekenboog. Het bovendeel wordt er ’s ochtens afgehaald en ’s avonds weer terug gedaan. Het is alleen een onding om op de grond neer te leggen. Vandaar dat mijn vader een handig ophangsysteem aan de muur heeft gemaakt waar je de buis in klikt. Het zijn gewone klemmetjes die je bij een bouwmarkt kunt halen.
 


Pijl omhoog

Transportabel hoog-laagbed
Leverancier: Invacare
Naam gebruiker: Petra Zwier
Vergoed door: niet vergoed dus zelf betaald.

Foto: Hoog-laag bed
Klik op de foto voor een uitvergroting

Dit transportabel hoog-laag bed hebben we enkele jaren geleden aangeschaft. We hebben dit gedaan omdat het niet meeviel om vakantiehuisjes te vinden waar een hoog-laag bed is; en als dit aanwezig is staat het in de slaapkamer. Ik wil liever in de woonkamer liggen omdat ik veel op bed lig. Het was een hele investering, maar we hebben er al veel plezier van gehad. Gelukkig betaalde de belasting ook een stukje mee. Dit soort aanpassingen die niet vergoed worden kun je aftrekken bij je belastingaangifte bij de buitengewone lasten. Om het bed te vervoeren, huurden wij een aanhanger. Later kochten wij ook zelf een aanhanger.


 

Pijl omhoog

Bedtafel
Leverancier: Hartingbank
Naam gebruiker: Petra Zwier
Vergoed door: zorgverzekeraar 

Foto: Bedtafel
Klik op de foto voor een uitvergroting

Naast mijn bed heb ik een bedtafel staan. Dit wordt voornamelijk gebruikt door mijn verzorgenden. Zij zetten hierop de spullen klaar om mij op bed te wassen. Deze versie wordt wel vergoed door de zorgverzekeraar. Alleen niet meer als er opbergruimte in zit.
 


 Pijl omhoog

Bed
Leverancier: Vihome
Naam gebruiker: Petra Zwier
Vergoed door: zorgverzekeraar 

Foto: Bed
Klik op de foto voor een uitvergroting

Mijn bed is een houten bed met verstelbare lattenbodem. De hoofdsteun kan in alle standen en ook de benen kunnen omhoog. Ik heb het beendeel altijd in de hoogste stand zodat er een soort kuil ontstaat. Zo lig ik dus in een kuil met om me heen allerlei kussens. Ik heb het liefst steun aan zoveel mogelijk kanten. Het bed heeft natuurlijk ook een hoog-laag functie om het de verzorgenden wat makkelijker te maken. Alles is elektrisch te bedienen. 


Pijl omhoog 

Nachtkastje
Leverancier: Medifix
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: Niet vergoed door zorgverzekeraar ivm opbergruimte.
Stichting Vrienden Het Dorp heeft bij gesprongen.

Foto: Nachtkastje

Dit nachtkastje is in dezelfde kleur van mijn bed. Het is door de kleur veel minder zo'n ziekenhuiskastje. Het lange stuk kan je ook naar beneden klappen. Ik heb het kastje altijd bij mijn bed staan met er spullen op en in die ik dagelijks gebruik. Ik kan er dan zo zelf bij en hoef hierdoor niet steeds te bellen. Ik gebruik het niet voor over het bed. De la van het kastje loopt alleen redelijk stroef. Met wat boter of slaolie loopt het laatje soepeler en kan ik hem ook open krijgen.

Het nachtkastje wordt zo alleen niet vergoed. De zorgverzekeraar vergoedt alleen een bedtafeltje waarin geen opbergruimte zit. Het tafeltje van Petra wordt dus wel vergoed. Het verschil tussen de kosten van het nachtkastje en bedtafel moest ik bij betalen. Gelukkig heeft Stichting Vrienden van het Dorp dit vergoed toen ik in Het Dorp woonde.
 


pijl omhoog

Bed carrier
Leverancier: Beenhakker
Naam gebruiker: Astrid van der Helm
Vergoed door: AWBZ

bed carier
Klik op de foto voor een vergroting

Deze bed carrier zorgt ervoor dat mijn matras omhoog gebracht wordt. Dit is erg handig voor mijn hulpen om mij in de tilzak te leggen voor het douchen. Ook voor wassen op bed erg geschikt, omdat je zorgverlener niet hoeft te bukken.
 


pijl omhoog

Bedtafel voor onder de bedcarrier
Leverancier: Beenhakker
Naam gebruiker: Astrid van der Helm
Vergoed door : Zorgverzekeraar (zilverenkruis Achmea)

Bedtafel
Klik op de foto voor een vergroting
 

In principe is het een gewone bedtafel, maar door de bedcarrier kon een gewoon tafeltje er niet onder. Ze hebben de wieltjes nu aan de zijkant geplaatst, waardoor ik mijn beeldscherm recht voor me heb en zo makkelijk kan mailen en werken met alles recht voor me. Het tafeltje is ook heel makkelijk weg te rijden, omdat het tafeltje lekker licht is en zoals je op de foto ook kunt zien kun je genoeg andere dingen erop zetten.

 


 

 • Nachtkastje op wieltjes

  Nachtkastje op wieltjes Leverancier: Ikea Naam gebruiker: Hanneke Vergoed door: zelf betaald Klik op de fot...
 • Kampeerbed

  Kampeerbed Leverancier: Bedbodem van prijsvechter (€ 75,-) en schragen van Marktplaats (€ 15,-) Naam gebrui...
 • Lounge bed

  Loungebed Modena Leverancier: LeenBakker Gebruiker: Johan Fiddelaers Vergoed door: Niet, zelf betaald. Kost...
 • Karperbed - SPRO Strategy "Comfort" Bed Chair (6-Legs)

  karperbed - SPRO Strategy "Comfort" Bed Chair (6-Legs) Leverancier: BlueBlizz (internetwinkel) Naam gebruik...
 • opbergvakken bij bed

  Opbergvakken bij bed Leverancier: bekende gemaakt Gebruiker: Evy Vergoed door: zelf, laten maken    klik op...