Stichting Intermobiel

beauty en verzorging app's

Ook in beauty en verzorgingland zijn de digitale mogelijkheden door gedrongen. Er zijn app's die je kunt gebruiken om te zien hoe make-up er bij jou uitziet . Ook zijn er app's om te kijken hoe bepaalde haarstijlen en kleuren eruit zien, voor de man en de vrouw. Zo kun je eenvoudig kijken of een bepaalde haarkleur,- stijl, snor of baard er op jouw gezicht uit ziet. Zo kun je een blunder met de verkeerde haarkleur voorkomen. Niet alleen make-up en kapsels komen voor bij, maar ook voor je nagels versieren is er een App.

 

makeup genius screenshot appL'Oréal Make up Genius
Wie de afgelopen weken tijd heeft doorgebracht op social media moet het zijn opgevallen: ineens allemaal foto's van jongens met make-up. De oorzaak: de app Makeup Genius van L'Oréal.

De app werkt simpel: scan je gezicht en de app laat zien hoe je er met make-up in een bepaalde stijl uitziet. Dat werkt verrassend goed: de app weet ogen en lippen nauwkeurig te detecteren en voorziet ze van oogschaduw en lippenstift. Make-up Genius biedt een aantal door L'Oréal gekozen stijlen, maar laat de gebruiker ook zelf met het aanbod cosmetica-artikelen experimenteren. Niet alleen grappig, maar ook slim van L'Oréal. Met de app kan de make-up namelijk ook worden aangeschaft, en zo weet je al voor de aankoop of de cosmetica je goed staat. Advies vragen aan vrienden kan ook: met de app deel je makkelijk foto's en video's van jezelf met de digitale make-up op je gezicht.

 

Draag looks van onze make-up artiesten, bekijk testfilmpjes en scan zelfs L'Oréal Paris producten door middel van de barcode in om deze direct te testen zonder dat het nodig is om het op te doen. Download Makeup Genius voor Android of voor IOS (gratis)

 

Check verschillende haarstijlen, baarden en snorren
Hairstyle Makeover van Appdicted voor IOS

Probeer virtueel verschillende haarstijlen uit, baarden of snorren uit.
1. Laad eenvoudigweg je foto op of van Facebook
2. Kies je haarstijl uit.
3. Pas je haarstijl aan je foto aan
4. Deel het resultaat en leg het aan je vrienden voor en hoor wat zij ervan vinden.

De recensies van deze app zijn niet zo goed, omdat het aantal haarstijlen beperkt is.

Haircolour van Modiface voor Android voor IOS Modiface heeft verschillende app's om make-up te proberen, maar ook diverse haarkleuren en haarstijlen van filmsterren uit te proberen.

 

virtualnail appVirtual Nail Salon van Modiface voor  Android  en voor IOS.  
 Je kunt eenvoudig verschillende kleuren op je nagels proberen. Er zijn meer dan honderd gepolijste nagel kleuren. Er zijn meer dan twintig patronen die je kunt uitproberen. Ook kun je accessoires toevoegen zoals ringen, diamanten en parels. Je kunt dit via je sociaal netwerk delen. Je maakt eenvoudig een foto van je handen en je bent klaar om te starten met virtueel uitproberen. Het scheelt de nodige kosten en veel werk.

 

Conclusie
Het is zeker handig dat deze app's er zijn. Je kunt eenvoudig make-up producten en -kleuren uitproberen. Je kunt kijken of de nieuwe haarlook van een filmster jou ook staat. Zeker het testen van haarkleuren is een goede uitvinding. Zo kun je blunders voorkomen. Daarnaast is het leuk dat er ook aan de mannen gedacht is, zodat je kunt kijken of jou een snor of een baard staat.

Het nadeel van deze App's is dat ze bijna allemaal de foto in de lengte hebben en niet in de breedte. Het is dus meer aangepast op telefoongebruik dan voor het gebruik met tablets of een pc.

 

Het is zeker leuk om zo ideeën op te doen! Ik vind het voor een haarkleur controleren of een bepaalde haarstijl ideaal. Make-up is toch een kwestie van het echt op doen, omdat een eyeliner in de app vaak dik wordt aangebracht terwijl ik zelf altijd een dunne lijn aanbreng.

Er zijn zelfs app's waar je ook een tatoeages mee kunt uitproberen! Aan alles is dus virtueel gedacht. Een nieuwe digitale wereld om te zorgen dat je er fysiek goed uit ziet.


Als je dus iets zoekt, kijk even goed rond. Er is erg veel op de markt, veel meer dan ik ooit gedacht had. Ik moet iets meer met de tijd meegaan.

 

Geschreven door Veroni Steentjes
Op website december 2015