Stichting Intermobiel

Centrum bijzondere tandarts

In deze rubriek kan je een vraag stellen aan de vraagbaakdeskundige Herma van Vliet. In deze rubriek kan je een vraag stellen aan de vraagbaakdeskundige Herma van Vliet. Ze was jarenlang CBT tandarts in Groot Klimmendaal in Arnhem. Momenteel is ze werkzaam op 's Heerenloo Apeldoorn. Een instelling voor mensen met een (voornamelijk) verstandelijke beperking. Ze is geregistreerd kindertandarts en tandarts gehandicaptenzorg. Heb je vragen of problemen met tandenpoetsen, je mond te openen of last van mondklachten door een bepaald ziektebeeld of medicijnen, dan kan je ze mailen naar Herma om te kijken of zij kan meedenken in een oplossing. Gebruik dit vraagbaakformulier om je vraag aan haar te stellen

Herma is geboren (1958) en getogen in Amsterdam, waar zij ook tandheelkunde heeft gestudeerd. Na haar studie heeft zij een promotieonderzoek in Nijmegen gedaan naar tandheelkundige voorlichting bij kinderen. Daarnaast heeft zij 20 jaar op de Katholieke Universiteit Nijmegen les gegeven aan tandheelkundige studenten in diverse richtingen. Van 1989 tot 2010 was zij werkzaam op het CBT Groot Klimmendaal in Arnhem voor ongeveer 3 dagen per week. Bij de patiënten op dit Centrum ligt écht haar hart, omdat het tandheelkunde op maat is. Ze voelt zichzelf een kleermaker, wat betreft de tandheelkunde. Om alle omstandigheden zó te maken dat de tandheelkunde wél beschikbaar komt voor een bepaalde patiënt. Daar leeft ze voor en geniet ze van. Ze is inmiddels geregistreerd kindertandarts en tandarts gehandicapten zorg. Ze heeft ook diverse publicaties en voordrachten op haar naam staan. Herma is getrouwd en moeder van twee inmiddels grote zonen (ADHD en dyslectisch), waar ze ook veel van geleerd heeft. Haar man heeft een eigen praktijk aan huis, waar ze ook regelmatig werkt. Ze heeft bewust gekozen voor een parttime baan om nog tijd voor haar kinderen te hebben en daarnaast nog tijd genoeg te hebben om voorlichting te geven op scholen of tijd te hebben voor zaken zoals Stichting Intermobiel.

 Herma van Vlet cbt tandarts Groot Klimmendaal en vraagbaak deskundige bij Intermobiel

Algemene vraag: 
'Ik heb door medicijngebruik last van weinig speeksel. Drinken (waaronder citroenwater) en zuurtjes helpen niet.'

Antwoord Herma:
Ik heb daar een tube voor tooth moisturizer van Sage products, die je kan proberen. Alleen is het product nog niet te koop in Nederland.