Stichting Intermobiel

Incontinentiemateriaal Abena Abri-Form

Naam aanpassing: Abena Abri-form S4 en M4
Naam leverancier: Abena
Naam gebruiker: Lennie
Vergoed door: zorgverzekeraar via de huisarts

Abena Abri form S4 en M4 Abena Abri-formSluiting abena abri-form
 
Ik gebruik incontinentiemateriaal van Abena. Een paar jaar geleden heb ik een aantal merken getest. Abena Abri-Form kwam er voor mij als beste uit. Voor mij is het belangrijk dat het materiaal een grote hoeveelheid vocht kan opnemen, omdat ik veel dorst heb en dus veel drink. Als ik in mijn rolstoel ergens naar toe ga, moet ik dus lang met het materiaal kunnen doen. Ik kan in mijn rolstoel het incontinentie materiaal niet of heel moeilijk verschonen. Ook overdag thuis en 's nachts moet ik lange periodes gebruik kunnen maken van het incontinentiemateriaal, omdat ik dan geen hulp in de buurt heb. 

Ik maak gebruik van de maat S de zwaarste versie (2200 ml absorptievermogen en 60-85 cm), als er hulp in de buurt is. Ik maak gebruik van maat M (3600 ml absorptievermogen en 70-110 cm), de zwaarste versie, voor periodes zonder bereikbare zorgverleners.

Er zijn verschillende modellen incontinentiemateriaal van Abena. Ik gebruik Abri-Form, omdat daar het meeste vocht in kan en het is op bed het makkelijkste model om aan te doen. Maat S past mij goed. De maten van incontinentiemateriaal gaan in grote stappen. De maat M is een heel stuk groter dan maat S. De maten tussen de merken verschillen ook onderling. De S van de Tena-slip is bijvoorbeeld kleiner dan de S van Abena Abri-form.

Tip: Als je bij het ene merk geen goed passende maat hebt, probeer dan een ander merk. 

Nadelen
Een nadeel van incontinentiemateriaal, vooral van het incontinentiemateriaal waar veel vocht in kan, is dat het er niet uit ziet. Ik heb een grote bult voorop mijn onderbuik. Ik lig altijd onder dekens, omdat ik het snel koud heb, dus dan zien de mensen de bult niet gelukkig. Een ander merk, Attends, heeft incontinentiemateriaal speciaal voor mensen die bedlegerig zijn. Dat model heeft een veel plattere voorkant, omdat als je ligt je urine toch naar achteren loopt. Dat ziet er van voren beter uit, maar er kan minder vocht in dan de dikste versie van Abena. 

februari 2011