Stichting Intermobiel

Medisch

In deze medische rubriek tref je Jean-Paul aan als deskundige. Hij is fysio- en manueel therapeut. Je kan aan hem een vraag stellen via de mail. Dit gebeurt buiten de site om in verband met je privacy. Ook kan Intermobiel algemene vragen aan Jean-Paul vragen stellen die hij beantwoordt. Wellicht heb je hier zelf ook iets aan. 

Tips medicijnen: Ook hebben we wat tips over medicijnen opgeschreven. Het gaat bijvoorbeeld om de bijwerking, vergoeding en het bewaren. Heb je ook een tip, mail die ons door. Raadpleeg vanzelfsprekend altijd je huisarts, specialist of apotheek voor advies.

Medisch is een belangrijk onderwerp waar iedereen met een chronische ziekte of handicap mee te maken heeft op wat voor manier dan ook. Het kan over je ziekte en beperkingen gaan. Jean-Paul weet dus veel over fysiotherapie, manuele therapie en houding/beweging. Vandaar dat Intermobiel ook blij is met hem als deskundige voor deze rubriek.  Je kan hem dus een vraag stellen via de mail. Bedenk zelf even welke achtergrondinformatie je moet toevoegen, zodat Jean-Paul wel informatie heeft om je vraag te kunnen beantwoorden.

Deskundige: 'Mijn naam is Jean-Paul Seuren. Ik ben in 1996 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool Limburg te Heerlen. Hierna ben ik als algemeen fysiotherapeut gaan werken in een eerstelijns fysiotherapiepraktijk in Limburg. Deze werkzaamheden heb ik gecombineerd met een studie Manuele therapie aan de SOMT te Amersfoort. Deze heb ik in 2001 succesvol afgerond. Sinds 2006 ben ik praktijkhouder van een eerstelijns fysiotherapiepraktijk in Nederweert. Samen met mijn medewerkers is er een goede combinatie ontstaan van jarenlange ervaring met de behandeling van diverse aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat, het begeleiden van patiënten met neurologische aandoeningen en het begeleiden van (top-) sporters volgens de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van  fysiotherapie, manuele therapie en oedeemtherapie.
 
Ik ben lid van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) en van de NVMT (Nederlandse vereniging Manuele therapie). Verder sta ik vermeld in het Big-register van het ministerie van Volksgezondheid en het Centraal kwaliteitsregister fysiotherapie in de deelregisters algemeen practicus en manuele therapie.
 
Ik wil me graag  inzetten voor Stichting Intermobiel omdat ik in mijn dagelijks werk regelmatig mensen zie die als gevolg van een aandoening in een sociaal isolement raken. Ik zie Intermobiel als een organisatie die voor deze mensen laag drempelig is en waar ze contacten kunnen leggen en nuttige informatie kunnen vinden.'
fysiotherapeut Jean-Paul Seuren (Stichting Intermobiel)