Stichting Intermobiel

Saffie van Mariette

Dit jaar leef ik al weer 10 jaar samen met mijn hondje Saffie. Toen ik destijds voor de zoveelste maal een verbroken relatie had, en besloot nooooooit meer een vriend te willen, kwam zij op mijn pad. Zij was een zwerfhond in Polen, meegesmokkeld door een groep mensen in een mouw. Er was daar een nestje met 8 puppies, Saffie kwam over als de sterkste. Het nestje had niets te eten.
 
Saffie


Toen ik besloot voor haar te gaan, heette ze nog Pluis, dit omdat ze zo’n rommelig uiterlijk heeft. Haar kop was als pup oranje van kleur, Saffraan kleur, en zo noemde ik haar. Dit werd al snel Saffie.  Ik had een romantisch idee over mijn altijd gehoorzame, volgzame, aaibare trouwe viervoeter.  Niets bleek minder waar. Saf bleek onmogelijk, er was geen land met haar te bezeilen, wilde zelfs geen halsbandje om, beet naar alles en iedereen en liep voortdurend weg, om na 2 dagen weer voor de deur te staan. Er bleek een vergelijking te zijn met mijn altijd moeizaam verlopende relaties!
 
Saffie


Ik besloot een training met haar te gaan doen. Dit werden uiteindelijk 3 trainingen!!  Juist omdat het begin zo moeizaam is verlopen heb ik een extreem sterke band met haar. Het is een onwijs leuke lieve, waakse, ondeugende hond geworden. Als ik me ziek voel, te ziek voor mensen, dan is zij daar. Met haar warme lijfje ligt ze dan vredig tegen me aan te slapen. Saf en ik horen bij elkaar!

Een hulphond in praktische zin zal Saffie nooit worden. Saffie laat zichzelf het liefst zelf verzorgen, en die zorg geef ik haar graag! Gelukkig heb ik daar de mogelijkheid nog toe. Als ik met haar naar buiten ga, rent ze naast de rolstoel met handbike (hoe sneller hoe beter is haar mening) en op de scootmobiel zit ze bij me op het plateau. Mensen reageren vaak positief op me door Saffie.
Saffie in de rolstoel van Mariette


Ik schilder haar staartje vaak oranje met henna en vertel dat alle hondjes in Polen oranje staarten hebben. Veel mensen geloven dit, en het lijd de aandacht af van het feit dat ik in een rolstoel zit. Voordat men er erg in heeft, ben ik alweer op weg met mijn Saffie! De persoon in kwestie verwardt achterlatend.

Geschreven Mariëtte Swagerman
Saffie met kerst gewei op