Stichting Intermobiel

Noodkreet; Laat live-streaming bestaan

Laat live-streaming bestaan

zodat ik vanuit huis naar een concert gaan
terwijl ik normaal nergens kan gaan en staan.

In de corona tijd zijn veel artiesten met de oplossing gekomen om concerten en voorstelling te geven via live-streaming. Zo konden zij muziek maken en wij als fans van hun muziek genieten. Maar deze oplossing is voor een deel van de fans extra bijzonder en uniek. Het gaat namelijk om de mensen die normaal gesproken nooit naar een concert of voorstelling van een favoriete zanger, band of theaterspeler kunnen gaan.

 

Veroni steentjesIk (Veroni, 44 jaar) lig 26 jaar op bed door een spierziekte. Ik kan de laatste acht jaar nauwelijks meer vervoerd worden met mijn bus, omdat het stoten in mijn lichaam te veel pijn veroorzaakt.Ook voel ik de bas en drum tijdens een concert nog twee weken door in mijn spieren.Ik houd van muziek en theater en het er niet naar toe kunnen gaan, is een groot gemis. Voorheen kon ik nog wel 3 tot 4 keer per jaar met mijn bed naar de schouwburg in Arnhem gaan, die er altijd voortreffelijk voor gezorgd hebben dat ik een voorstelling kon bijwonen.
 

Ik hoop dat als er weer gewoon naar een concert of voorstelling gegaan kan worden, dat het live-streamen niet meteen stopt, maar dat het blijft bestaan en een onderdeel gaat vormen van muziek en theater maken. Zo kun je meer bezoekers bij evenementen betrekken waarvan een deel anders fysiek niet in staat is om een evenement bij te wonen. Het gaat niet alleen om mensen met een beperking maar ook mensen die erg ziek zijn of ge├»nteresseerden die het niet kunnen bijwonen door bijvoorbeeld financi├źn of verblijf in het buitenland. Voor een live-streaming concert zou ik dezelfde prijs over hebben als de prijs van een normaal ticket, zo voorkom je ook dat mensen anders niet meer naar een voorstelling toe gaan.
 

Muziek is emotie en beleving. Helaas heb ik daar veel mee te maken door mijn zwaar gevulde rugzak. In muziek kan ik mijn boosheid, angst en frustraties kwijt. Muziek kan me laten lachen maar ook huilen. Ik zou huilen en verdrietig zijn als het live-streamen van de baan is als iedereen weer naar voorstellingen mogen gaan. Mijn ziekte heeft mijn leefwereld steeds verder beperkt, maar juist door het live-streamen heb ik een beetje terrein herwonnen. Pak mij dat niet af!
 

Muziek beleven is veel meer dan alleen in een zaal zitten. In de corona tijd is bewezen dat muziek en theater heel goed via live-streamen kan werken zowel voor de artiesten als voor de bezoekers. Ik wil dus een oproep doen aan alle artiesten, managers en evenementenbureaus of ze het behoud van live-streamen willen overwegen om juist mensen zoals ik en vele anderen met mij kunnen blijven genieten van muziek en theater in plaats van alleen maar achter de geraniums te verpieteren.
 

Livestream concert Di-rect de pier scheveningenMuziek is beleven
en zorgt voor een beter leven.
Muziek bezint
en het verbindt.

Muziek heelt
en muziek scheelt.
Muziek raakt je in je hart
en je hart wordt verzacht.

Muziek leeft
en muziek geeft.
Door muziek schijnt de zon
en lijkt het net of ik weer even lopen kon.

Muziek zorgt voor een glimlach
en maakt van een zware een lichte dag.
Laat muziek zijn gang gaan
dan blijft mijn glimlach langer bestaan.

Livestream concert OG3NEVeroni Steentjes
juli 2020

 Livestream concert Suzan en Freek