Stichting Intermobiel

CoronoMelder app

De Nederlandse CoronaMelder app is uit en zou vanaf 1 september 2020 overal actief te gebruiken zijn. Echter dat is door de overheid uitgesteld naar medio oktober, omdat de wetgeving (omtrent dat het downloaden altijd op vrijwillige basis is) nog niet klaar is. Dat is erg jammer, zeker omdat het aantal besmettingsgevallen snel toeneemt en ook het aantal ziekenhuisopnamen nemen toe. Maar je kunt de app al downloaden en gebruiken!

 

Apple Coach Martijn Engler schrijft voor ieder Mobiel Magazine een een artikel voor de rubriek 'Tip van de Apple Coach'. Hij leert Apple-gebruikers om onafhankelijk te werken met hun Mac, iPad, iPhone en andere Apple-apparaten middels zijn website applecoach.nl en zijn gratis nieuwsbrieven. De Apple Coach heeft op zijn website een eigen instructievideo geplaatst over de werking van de app CoronaMelder en hoe je hem kunt installeren. Hij legt het eenvoudig stap voor stap uit. Bekijk hieronder zijn video. 

 

De app helpt de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, door je te informeren wanneer je in contact bent geweest met iemand die het virus heeft.