Stichting Intermobiel

Stichting Intermobiel viert 20 jaar bestaan als stichting

 

Feestkaart Intermobiel viert 20 jaar bestaanSTICHTING INTERMOBIEL VIERT 20 JARIG BESTAAN

voor ongeziene jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte

Arnhem, 2 september 2023 Vandaag viert de Arnhemse stichting Intermobiel haar 20-jarig bestaan. De stichting zet zich al 20 jaar in voor en door jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte die minder mobiel of bedlegerig zijn. De Arnhemse Veroni Steentjes (47) is de drijvende kracht achter Intermobiel. Ze is zelf bijna 30 jaar bedlegerig door een spierziekte. Intermobiel is de stem en het gezicht van deze vergeten jongeren omdat ze ongezien worden door hun beperkte mobiliteit.

 

 

In 2001 ben ik met Intermobiel begonnen wat in 2003 een stichting werd, omdat ik merkte dat veel van mijn opgedane kennis en ervaring bij lotgenoten onbekend was. Deze kennis vergroot hun mogelijkheden. Iedereen die ik help is er één die telt zoals een jonge man met een aangepaste auto waardoor hij liggend met zijn gezin op vakantie kon en een moeder die met rolstoel haar kids op school kon ophalen. Doel is mijn kennis doorgeven, zodat niet iedereen hetzelfde wiel hoeft uit te vinden. aldus Steentjes
 
Intermobiel richt zich op wat je nog wél kunt met een handicap. Tevens biedt Intermobiel een luisterend oor want er heerst veel eenzaamheid en isolement. Intermobiel bestaat volledig uit vrijwilligers en heeft geen structurele steun van de overheid. Des te knapper is het feit dat Intermobiel 20-jaar bestaat. Dank ook aan alle ontvangen hulp zoals van de Arnhemse uitdaging die al jaren helpt.

Stichting Intermobiel

 

Stichting Intermobiel is een vrijwilligersorganisatie met de Anbi status die geen structurele steun van de overheid ontvangt. Intermobiel is geheel afhankelijk van giften, donaties, sponsoring en ludieke acties zoals de Vierdaagse. Intermobiel zet zich in door middel van lotgenotencontact en kennisuitwisseling en de belangen behartigen van de doelgroep. Op de website en in het Magazine komen alle onderwerp aan bod die spelen bij jong zijn en een lichamelijke handicap of chronische ziekte hebben. Intermobiel zoekt naar mogelijkheden en oplossingen. Voor meer info zie www.intermobiel.com.    

 

Grafische bijdrage Lodewijk Koster