Stichting Intermobiel

Algemene medcijntips

tips over medicijnenAlgemene medicijntips

 

*Als je medicijnen zelf moet betalen of bijbetalen, vraag dan een recept met een bestelperiode van drie maanden zodat je de handelingskosten van de apotheek bespaart. Langer dan drie maanden kan meestal niet.

 

*Als je voedingssupplementen of medicijnen voorschrijft die niet vergoed worden kijk dan ook eens op internet. Voedingssupplementen zijn bij de apotheek veel duurder dan bij Kruidvat. Melatonine is online te koop en goedkoper dan bij de apotheek.

 

*Zorg ervoor dat je tijdig je medicijnen bestelt. Als je het laatste doosje aanbreekt, bestel dan een nieuwe. Beter is een medicijnvoorraad aanleggen, omdat veel medicijnen de laatste tijd niet meer voorradig zijn of een langere levertijd hebben en dan kun je een probleem krijgen.

 

*Als een bepaald medicijn niet meer leverbaar is kijk of een lagere hoeveelheid wel leverbaar is. Hierdoor kun je bijvoorbeeld twee tabletten innemen van 8 als de sterkte 16 niet leverbaar is. Je moet dan wel twee keer zoveel innemen maar je houdt wel hetzelfde medicijn.

 

*De website www.medicijnkosten.nl verstrekt welke medicijnen er zijn in welke soorten, sterktes,  leveranciers en ook of ze wel of niet vergoed worden. Het kan soms handig zijn om daarop te kijken.


* Sommige medicijnen worden in doosjes van 28 stuks afgeleverd. Let er dus op dat je dan voor een maand niet voldoende hebt aan een doosje. Je hebt op jaarbasis iet voldoende aan 12 doosjes wat 336 tabletten zijn terwijl een jaar 365 dagen heeft. Je hebt dan zeker een doosje extra nodig.

 

Veroni Steentjes