Stichting Intermobiel

Met handicap opnieuw in de kou door bezuinigingen

 

Gehandicapten in de kou door bezuinigingenArmoede bestrijding en bestaanszekerheid zijn woorden die de afgelopen weken over de talkshowstafels door politici heen gesmeten worden. Alleen lees ik (veroni, 48 en ervaringsdeskundige in het hebben van een handicap) net van Menzis dat de zorgtoeslag omlaag gaat van €155 naar €127 wat dus € 28 per maand minder is dus €336 per jaar is. Het eigen risico blijft wel gelijk maar ik vind dit een behoorlijke hap minder. De zorgpremie gaat omhoog en wordt naar verwachting €143 per jaar duurder dus die verhoging komt er ook nog bij. Waar haal ik die € 479,- dus € 40,- per maand even zo snel vandaan?

 

Ik heb geen oude sok onder mijn matras helaas liggen. Straks gaan de energiekosten weer omhoog en ben ik nog verder van warmte verwijderd. we staan dus helaas weer in de kou door de politiek. 

Wat hebben woorden als armoedebestrijding en bestaanszekerheid nog voor betekenis als deze cijfers om je oren vliegen? Loze woorden die niet overeenkomen met de daden. Lang leve de politiek! 

 

Ik post dit niet voor mij ego of om te posten maar ik post voor hen die het wel willen maar niet kunnen.

 

Veroni Steentjes

grafische bijdrage Leonie Palsma

september 2023

#armoede #politiek #bestaanszekerheid #handicap #vvd #pvda #chronischziek #intermobiel #ieder(in)