Stichting Intermobiel

Denise schrijft over het belang van muziek in haar leven

Mens en muziek zijn al eeuwen nauw met elkaar verbonden. Over de hele wereld wordt er muziek gemaakt of beluisterd. Er zijn verschillende redenen om muziek áán of juist uit te zetten. Alle elementen van muziek zijn bepalend voor de emotie die het oproept. Echter is ieder mens verschillend en dus ook anders in zijn of haar interpretatie van muziek. Speciaal voor deze editie van het Intermobiel magazine geef ik jullie aan aantal van mijn favourites èn natuurlijk waarom?


Muziek en pijn
Als kind was ik dol op muziek. Het kon bij mij meteen een emotie oproepen. Iets wat natuurlijk niet altijd handig is. Totdat ik voor mijn pijntraining muziek ging inzetten om te mediteren. Als ik teveel pijn had, lukte het niet altijd om de pijn daar te laten waar hij hoort en gewoon verder te gaan met de meditatie. De pijn was te dominant. Door muziek op te zetten en erna te luisteren, kan ik makkelijker in de meditatie duiken. Dat is tenslotte de bedoeling van de meditatie. Even niet bezig zijn met de pijn.

 

De twee eerste favorites die ik graag hierbij luister zijn: Yann Tiersen - Comptine d’autre l’été (instrumentaal) en
Eveliene Vroonland - Safe & Sound Soms kan ik zingen een te grote afleiding vinden. Maar dit laatste liedje vind ik heerlijk als ik wil rennen. Gewoon rennen! Wie wil nou niet rennen? Wegrennen, hardlopen of sprinten wat jij wilt! Helaas is dit voor mij niet meer mogelijk. Maar door dit liedje op te zetten, kan ik het soms zelfs voelen.

Verbinden
Muziek kan mensen ook met elkaar verbinden. Ik ben dol op de Limburgse Vastelaovend door de saamhorigheid, optochten, schmincken alles. Ik vind het heerlijk! Maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met een festival waar je los staat te gaan op de Prodigy of Snoog Dog. Maar ook daar is er die saamhorigheid, de verbinding tussen mensen door muziek. Het is een heerlijk gevoel als je met zijn allen losgaat op dezelfde plaat! Helaas zijn deze evenementen niet voor iedereen toegankelijk. Gelukkig zijn er steeds meer evenementen die rekening houden met toegankelijkheid. Email gerust een organisatie als je meer informatie wil. Wil je al een beetje het gevoel krijgen? Mijn derde favourite is de afsluiting van Snoop Dog op PukkelPop 2014.Check YouTube voor een impressie van het festival.

 

Muziek kan ook een manier zijn om je uit te drukken. Als laatste favourite wil ik jullie een liedje meegeven waar ik altijd helemaal blij van word. Ik vind het een vrolijk liedje die voor iedereen van toepassing is met óf zonder beperking: Katy Perry - Firework het is een geliefd liedje onder de studenten van het Power Platform aan de Hogeschool Rotterdam. Het omschrijft dat iedereen zichzelf mag laten zien en ik moet toegeven daar houd ik van! #timetoloveyourself 

 

Geschreven door Denise Vanderbroeck
Geredigeerd door Veroni Steentjes

december 2014