Stichting Intermobiel

aanpassing: beeldscherm met glasplaat voor aan de aangepaste pc tafel

beeldschermvoorzijde van neovo met glasplaat
Aanpassingen kunnen het leven van iemand met een lichamelijke handicap of chronische ziekte vergemakkelijken en hun mogelijkheden vergroten. Voor mij (Veroni) is een aangepaste pc tafel met apparatuur het contact met de buitenwereld en het middel waardoor ik mijn vrijwilligerswerk voor Intermobiel kan doen. Het is onmisbaar dus!

 

beeldschermachterkant Neovo beeldschermbeeldscherm
Betreft: AG NEOVO beeldscherm 19 inch.
Zelf aangeschaft in 2013 voor € 219,-- bij neovoshop.nl

Beeldscherm
Ik (Veroni) heb in 2004 een aangepaste pc tafel gekregen met een 17 inch NEOVO beeldscherm erbij en een pc. Ik had nog nooit zo'n beeldscherm gezien. Er zit een glas plaat voor de monitor. Beeldschermen van NEOVO worden ook vaak in ziekenhuizen en in het bedrijfsleven gebruikt.

Ik heb een heel zuur zweet waardoor letters bijvoorbeeld snel van het toetsenbord afgaan. Ook gaan veel apparaten die ik in handen heb gehad snel stuk. Na negen jaar intensief dagelijks gebruik ging het beeldscherm zeer moeizaam aan en uit. Soms lukt het helemaal niet en liet ik hem maar aanstaan. Inmiddels worden een pc en beeldscherm niet meer vergoed. Ik ging dus zelf op zoek naar een nieuwe, maar zou het nog in de handel zijn?

 

Op zoek
Op internet zoektocht vond ik gelukkig andere beeldschermen van hetzelfde merk NEOVO. Het type dat ik had gehad, was helaas niet meer in de handel. Ik heb contact met het bedrijf gehad. Ze hebben advies gegeven welk beeldscherm in dezelfde lijn ligt als mijn oude. Het werd dus de AG NEOVO U-19 inch. Een slagje groter is toch net iets fijner kijken. Ik moest wel heel erg wennen, omdat het LED licht is. Ik heb het scherm in een andere hoek gehangen, omdat ik anders weinig kon zien. Dat was dus wel iets minder, maar ik ben er inmiddels wel wat meer aan gewend. Ik ben blij een goede vervanger gevonden. Ik kan nu weer jaren vooruit.

Ik heb de kosten ervan meegenomen in de belastingaangifte als aanpassing. Ik weet niet of dat officieel mag, maar ik heb er niets van gehoord van de belastingdienst. Het is dus meegenomen.

 

Geschreven door Veroni Steentjes
Geredigeerd door Rosan Wilts