Stichting Intermobiel

Videoland getest

Ik kijk vanaf september series en films via Apple tv. Hiermee kun je dus iets van je tablet bijvoorbeeld Youtube of een online serie op je tv bekijken.  Dat kijkt prettig dan het op je tabelt bekijken, ik heb namelijk een Ipad mini. Aangezien ik al aardig wat Apple in huis heb, heb ik hiervoor gekozen. Het kan dus ook via Google chrome.

Eerst heb ik enkele maanden Netflix gekeken waar ik erg positief over ben. Onlangs kocht ik bij Kruidvat twee actieproducten van 4,50 samen waardoor ik twee maanden gratis Videoland kon kijken. Ik heb die producten gekocht, omdat de serie 'De zwart tulp' me erg leuk leek. En dat was zeker het geval. De twee eerste afleveringen waren minder spannend maar daarna kwam de spanning wel en wil je het snel afkijken.

Ik heb al snel het abonnement stop gezet, omdat ik het aanbod van series erg beperkt vind in vergelijking met Netflix. Ook staan er wel films op maar erg weinig nieuwere films. Bij Videoland kun je alleen uitzendingen zien via je tablet als je de tablet open houdt. Dit gaat via een App. Bij Netflix is dat niet het geval. Je kunt dan je tablet afsluiten. Bij Netflix loopt een serie ook door qua afleveringen. Als je aflevering 1 hebt gekeken, kun je daarna meteen aflevering 2 bekijken. De volgende aflevering krijg je automatisch in beeld. Ook is het abonnement van Videoland 10,-- per maand terwijl netflix 7,95 per maand is en het aanbod van Netflix is ook nog eens veel groter.

Het was leuk dat ik zo de serie de zwarte tulp gratis kon zien, maar veel verder dan dat ben ik niet gekomen met bekijken.  Voor mij is Videoland geen aanrader. Geef mij maar Netflix!


Veroni Steentjes
juni 2015