Stichting Intermobiel

Italiaans swingen in bed op muziek

Toen tijdens de redactievergadering werd besproken dat ieder redactielid een top vijf zou insturen dacht ik (Veroni) meteen dat is niet te doen. Er zijn veel meer dan vijf liedjes die ik mooi vind. Ook hangen favoriete liedjes samen met een bepaalde gemoedstoestand. Toen Dorothy aangaf dat muziek voor haar gekoppeld is aan herinneringen, checkte ik dat bij mijzelf en beaamde dat volledig. Muziek maakt mijn leven mooier, en zonder muziek kan ik niet leven. Bij mij dus geen top vijf, maar in vogelvlucht kenmerkende muziek door mijn leven heen.

 

Kinderjaren
Ik was helemaal weg van Madonna. Mijn kamer hing vol posters. Ik had een groot bord met allerlei grote oorbellen erop net als zij droeg. Ik vond haar een groot voorbeeld. Ze was enorm sexy en haar kledingstijl viel op. Als ik aan die tijd denk, dan komt ook meteen de band Europe met de 'Final countdown' op en Don Johnson waar ik ook erg fan van was. Van Europe en Don Johnson hingen ook posters aan de muur. Van Madonna vond ik 'Material girl' erg mooi, ook de clip ervan. Aan het liedje 'Cherish the love' heb ik een leuke herinnering. Natuurlijk kan een band als U2 niet in dit rijtje ontbreken. Het blijft muziek dat me raakt. De liedjes 'With or with out you', 'One' en 'Where the streets have no name' zijn ook altijd in de top 2000 aller tijden te vinden.

 

Tienertijd
Ik ontdekte in die tijd uitgaan in grote discotheken met mijn vriendin Christel. Muziek die ik toen veel luisterde was Bon Jovi, prettige bijkomstigheid is dat de zanger ook erg aantrekkelijk is. Ik maakte in die tijd kennis met de band Live, die ik nog niet kende. De nummers 'Lightning crashes', de 'Dolfin's cry' en 'Run to the water' zing ik nog steeds heel hard mee. Ik krijg altijd kippenvel bij het nummer 'Overcome' wat geschreven is na 11 september 2001. Als ik dat nummer hoor, komt meteen het beeld op van de vliegtuigen die de World Trade Center gebouwen in vlogen.

 

Ziektetijd
In 1994 verspreidde de dystrofie zich naar alle ledematen toe en kwam ik op bed te liggen. In die tijd was ik weg van de Nederlandse Friese band De Kast met de leuke zanger Syb van der Ploeg. Ik heb twee keer een concert van ze bezocht. De eerste keer met vriendinnen en mijn vader in Dieren. De laatste keer met Emile in Musis Sacrum in Arnhem in 1999 wat gefilmd werd voor het Tv programma Zembla.

 

Di-rect
Ik heb met Emile verschillende schouwburgvoorstellingen, musicals en concerten bezocht in het Gelredome, Musis Sacrum en in de Schouwburg in Arnhem. Ik heb in 2008 met Emile en mijn zusje en haar man een concert van Di-rect bezocht met een Greet en meet na die tijd wat bijzonder was aangezien ze de stichting steunen. Ook de voorstelling van ambassadeur Javier Guzman was indrukwekkend.

 

Het meest bijzondere concert
Het meest bijzondere concert wat we samen bezocht hebben, is van Oleta Adams geweest in Musis Sacrum. Ze heeft zo'n ontzettend mooie warme stem. Ze zong met een band en achtergrond zangeressen. Ik heb het hele concert kippenvel gehad. Ze is ook nog eens een hele mooie warme vrouw zonder kapsones. Emile en ik hebben haar en haar man na het concert mogen ontmoeten. Het liedje 'When you walked into my life' gaat over toen Emile in mijn leven kwam. Sinds hij in mijn leven is, is het leven minder zwaar en minder alleen. Door liefde te krijgen en geven, word ik door de jaren heen gedragen. Onderschat dus nooit de kracht van liefde. Natuurlijk zijn 'Get here' en 'I just had to hear your voice' haar bekendste nummers.

 

Happy muziek
Ik luister al vele jaren naar de band Savage Garden, een Australische band die in 2004 helaas gestopt is. Ze maken liedjes waar ik happy van wordt. 'Truly madly deeply' is hun grootste hit.

 

Liedjes door een jaar heen.
Ik houd van power ballades in de vorm van artiesten als: Pink, Kate Perry, Jessie J, Coldplay, Lifehouse, Lady Antebellum en the Script. Het liedje 'Roar' van Kate Perry en 'Hall of Fame' van the Script. Ik noem dat muziek met ballen, ik kan het gevoel niet anders omschrijven.

 

Turn pain in power
Ik heb een bepaalde tijd één of twee nummers die ik veel luister en dan ook op volle kracht. Een tijdje terug was dat 'All of me' van John Legend en 'Hall of fame' van The Script en will I.AM. Ik ben ook helemaal weg van Niels Geusenbroek van bijvoorbeeld de nummers: 'Year of Summer' en 'Take your time girl'. Op dit moment zijn mijn liedjes 'Titanium' van David Guetta en 'Flares' en 'Superheroes' van The Script van het nieuwe Album No sound without silence. In de song Superheroes zit een zin: 'turn the pain in to power' waar ik me geheel in kan vinden. Het hele album is trouwens geweldig en een aanrader. Het is op 12 september 2014 verschenen. Door het Spotify abonnement hoef ik geen cd's meer te kopen.

 

De beste zangers van Nederland
Ik kijk graag naar het programma 'De beste zangers van Nederland' met Jan Smit. Hier doen een aantal bekende Nederlandse zangers aan mee die liedjes van elkaar of van andere artiesten zingen. Zo krijg je bekende nummers te horen gezongen door een ander persoon of in een andere versie. Dit jaar heb ik ontzettend genoten van Dave von Raven, van de band Kick waar ik nog nooit van gehoord had. Hij is subliem in een bekend nummer in het Nederlands zingen met een zelfgemaakte tekst. Hij ziet eruit als een Beatle en hij is er ook een enorm fan van. Zijn tekst versie van het nummer 'Can't buy my love' was geniaal. Een zeer groot talent in mijn ogen dat door dit programma in beeld kwam.

 

Kippenvel
Een goede song en zanger/zangeres moeten voor kippenvel zorgen. Dan raakt het mij. Dat is ook wat ik moet voelen als ik bijvoorbeeld naar The Voice kijk. Dat het iets met me doet, dat de woorden me raken of de intentie waarmee het gezongen wordt. Dat is waar muziek voor bedoeld is, in mijn ogen.

 

Dansen in bed
Ik ben nogal een Italiaan qua beweging met mijn armen en handen, als ze functioneren tenminste. Dus ook in mijn bed kan ik dansen, maar dan op mijn eigen wijze. Ook kan ik lekker hard meezingen. Swingen in bed is dus zeker aan mij besteed!

 

Geschreven door Veroni Steentjes

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."


Bron: William W. Purkey