Stichting Intermobiel

Twee Limburgse kornuiten rijden op een oude brommer naar Oslo voor het goede doel

Op een oude brommer van 500 Euro naar Oslo!

Op 24 augustus 2015 start bij het FC Emmen stadion  de derde Carbage run editie brommers.  Deze tocht eindigt  op 28 augustus in Oslo ruim 1500 kilometer verderop.  De Limburgse Emile Cobben (40) en Swen Baeten  (30) doen voor de eerste keer mee. Ze rijden op een Sparta en een Moto becane, omdat de brommer niet jonger mag zijn dan 1998. Ook mag hij maar € 500,-- kosten.  Ze doen deze tocht niet alleen voor het plezier, maar ook om geld op te halen voor Stichting Intermobiel voor en door jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte in Nederland.

 

Sinds 2009 bestaat the Carbage Run met de auto.  In 2013 is daar een brommer editie aan toegevoegd. Op maandag 24 augustus 2015 start de vijfdaagse rally in Emmen. Ze rijden in twee dagen naar Kiel in Duitsland. Daar stappen ze ’s avonds op de ferry en worden de volgende morgen wakker in Göteborg, Zweden. Dan rijden ze drie dagen door Zweden en Noorwegen tot dat ze in Oslo zijn aangekomen. De brommers doen in een team mee.

 

Emile en Swen, die neven van elkaar zijn, gaan samen deze uitdaging aan. Emile: “Swen en ik kennen elkaar erg goed en weten  wat we aan elkaar hebben.  We willen de tocht niet alleen voor ons plezier doen, maar ook om zo aandacht en steun te krijgen voor Stichting Intermobiel. Mijn vriendin is al jaren bedlegerig door een spierziekte. Ik maak deze reis voor haar en haar lotgenoten die niet mobiel zijn.  Iedere euro steun is belangrijk, omdat Intermobiel  geheel van donaties afhankelijk is. Een steunbedrag is eenvoudig over te maken via http://www.geef.nl/intermobiel.. ”, aldus Cobben.

 

Onderweg moeten ze opdrachten uitvoeren waardoor ze in bijzondere situaties terecht kunnen komen.  Door de opdrachten kunnen ze punten verdienen om in aanmerking te komen voor prijzen.  Deze competitie gaat niet om snelheid of tijd, maar juist om creativiteit en handigheid. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt voor het team met de meest originele brommer.

Meer informatie over Intermobiel en haar werkzaamheden vind je op www.intermobiel.com

 


Foto:

Tekst onderschrift: Emile en Swen zittend op de twee brommers hebben hun bijzondere kledingdracht aan de reislanden toegepast en staan klaar om naar Oslo te gaan.

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor vragen, interviews of meer informatie over Stichting Intermobiel kunt u contact opnemen met:

Stichting Intermobiel
Emile Cobben, (directeur)
Bertha von Suttnerstraat 19
6836 KL Arnhem
06-43055738
emile@intermobiel.com
www.intermobiel.com
KVK nummer 09134684
Banknummer: NL36.11.14.850 te Arnhem