Stichting Intermobiel

Met brommer naar Oslo

carbagerun 2015'Emile en Swen zittend op de twee brommers hebben hun bijzondere kledingdracht aan de reislanden toegepast en staan klaar om naar Oslo te gaan.'

 

Op 24 augustus start bij het FC Emmen stadion de derde Carbage run editie brommers. Deze tocht eindigt op 28 augustus in Oslo ruim 1500 kilometer verderop.

ARNHEM- Emile Cobben (40) en Swen Baeten (30) doen voor de eerste keer mee. Ze rijden op een Sparta en een Moto Becane, die niet jonger mag zijn dan 1998 en maar maximaal € 500,- mag kosten. Ze doen deze tocht om naast het plezier ook aandacht te krijgen voor Stichting Intermobiel; die de Arnhemse Veroni Steentjes(40) in 2001 opzette.

 

Sinds 2013 bestaat de Carbage Run brommer editie. Op maandag 24 augustus 2015 start deze vijfdaagse rally in Emmen. Ze rijden in twee dagen naar Kiel in Duitsland. Daar stappen ze 's avonds op de ferry. Ze worden de volgende morgen wakker in Göteborg, Zweden. Dan rijden ze drie dagen door Zweden en Noorwegen tot ze in Oslo aangekomen zijn.

 

Emile Cobben is al zestien jaar de partner van Veroni Steentjes. "Ik ben blij dat ze deze tocht voor Intermobiel maken om Intermobiel in de kijker te rijden. Ik heb zelf een jaar brommer kunnen rijden, voordat ik op mijn achttiende door een spierziekte bedlegerig werd. Ik was zelf graag mee geweest, maar via de camera op de helm van Emile kan ik het digitaal meemaken. Ik heb een ontmoetingsplaats voor digitaal lotgenotencontact en kennisuitwisseling www.intermobiel.com opgezet, zodat niet iedereen hetzelfde wiel hoeft uit te vinden. Iedere euro is belangrijk, omdat Intermobiel geheel van donaties afhankelijk is.

 

Stichting Intermobiel zet zich via www.intermobiel.com in voor en door jongeren die door een chronische ziekte of lichamelijke handicap aan huis of bed gekluisterd zijn.

 

Bron: Arnhemse koerier 19 augustus 2015