Stichting Intermobiel

Anton van Hooff over leven met de dood in de klassieke oudheid

Anton van Hooff

aankondiging AmboAnthos sterven in stijl van Anton van HooffGrieken en Romeinen hadden een fantastische verscheidenheid aan opvattingen over de dood. In Sterven in stijl laat Anton van Hooff zien hoe de mens in de oudheid omging met de dood. Dat doet hij aan de hand van grafbeelden, grafreliƫfs, literaire en filosofische teksten en vooral door talrijke grafschriften te laten spreken. Ze brengen het omgaan met de dood op unieke wijze tot leven.

 

Op donderdag 26 november om 17:00 uur bent u mede namens uitgeverij Ambo | Anthos van harte welkom bij de presentatie van 'Sterven in stijl'. Anton van Hooff laat hierin zien hoe de mens in de klassieke oudheid omging met de dood. Dat doet hij aan de hand van grafbeelden, grafreliƫfs, literaire en filosofische teksten en vooral door talrijke grafschriften te laten spreken. Die brengen het omgaan met de dood op unieke wijze tot leven en verdiepen bovendien ons denken over het sterven, euthanasie en zelfdoding. Aanmelden kan via roos@scheltema.nl

 

Anton heeft dit boek opgedragen aan zijn goede vriendin Veroni Steentjes die hij ruim 16 jaar kent. Ze zaten samen in een documentaire van Zembla genaamd 'Een pil om te Sterven.' Veroni zal er via een internetverbinding bij zijn. Partner Emile is aanwezig om het boek echt in ontvangst te nemen. Veroni is vereerd dat dit boek aan haar opgedragen is.

 

Over Anton van Hooff:

Anton van Hooff (1943) was tot 2008 hoofddocent klassieke geschiedenis aan de Universiteit Nijmegen. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschriften en geeft lezingen over onderwerpen uit de klassieke geschiedenis. Van Anton van Hooff verschenen eerder onder andere 'Nero & Seneca', 'Athene' en 'Marcus Aurelius'.

 

bron: http://www.amboanthos.nl/auteur/anton-van-hooff/