Stichting Intermobiel

Goede artikels zijn op zoek naar illustraties of tekeningen

Ziektecompetitie van Jeanne MelchelsStichting Intermobiel is een non-profit organisatie, uitgevoerd en ondersteund door jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte met een klein team van vrijwilligers. Intermobiel bestaat vanaf 2001 en de stichting is opgericht in maart 2003. Stichting Intermobiel zet zich via www.intermobiel.com in voor jongeren die door een chronische ziekte of lichamelijke handicap minder mobiel of aan huis gebonden zijn. Deze jongeren raken gemakkelijk in een sociaal en maatschappelijk isolement. Stichting Intermobiel maakt het mogelijk om via Internet in contact te komen met lotgenoten die weten wat het is om de hele dag naar dezelfde muren te kijken.

 

Op de website staat informatie over het leven met een mobiliteitsbeperking en de mogelijkheden die er zijn op het gebied van bijvoorbeeld aanpassingen, wonen, financiële ondersteuning en sociale activiteiten. De ervaringen op de website dienen als voorbeeld voor lotgenoten, hoe op een positieve en creatieve manier omgegaan kan worden met lichamelijke beperkingen. Bij deze positieve insteek hoort ook humor en spot bij, vandaar deze vacature.

Wat zoeken we?
Intermobiel zoekt per direct een vrijwilliger/vrijwilligster die goed kan illustreren of striptekenen om ons Intermobiel vrijwilligersteam te versterken. Intermobiel is gericht op mogelijkheden en we hebben een positieve insteek en kijken naar wat we nog wél kunnen i.p.v. gericht zijn op wat we niet kunnen. We willen onze website www.intermobiel.com en het digitale Mobiel Magazine graag opvrolijken met een (strip) tekening of cartoon. We gebruiken veel zwarte humor om het luchtig te houden. In Nederland ontbreekt goede handicap humor dus doen wij een poging om dat wel te maken.

 

Je hoeft geen handicap te hebben om te reageren. Je krijgt vaak een tekst aangeleverd waar we een goede cartoon bij zoeken. Na een eerste schets krijg je feedback om het aan te passen. De tekeningen of illustraties horen vaak bij een bepaalde column om de boodschap te versterken.

 

We werken met ruime deadlines van 6-8 weken. Je werk wordt op de website www.intermobiel.com gebruikt, in ons digitaal Mobiel Magazine dat naast digitaal ook beperkt gedrukt wordt, Facebook pagina en Stichting Intermobiel heeft een vaste columnbijdrage in de Aanzet, wat het grootste gehandicapten magazine is dat gedrukt wordt. Jouw werk wordt dus op meerdere plaatsen gebruikt zowel digitaal als gedrukt. Kenmerkend is dat in iedere cartoon ons logo ergens in verwerkt zit, zodat de bron altijd duidelijk is.

 

Wat bieden wij?
-vanuit huis werken met je pc en internet.
-werken in je eigen tijd en tempo
-gezellige werksfeer
-interessante personen en onderwerpen waarmee je in aanraking komt
-ambitieuze groep jongeren die meehelpen aan Stichting Intermobiel
-mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en ontplooien
-Intermobiel staat leuk en zinvol op je CV!

 

Het zal om ongeveer 3-6 opdrachten per jaar gaan. Natuurlijk is aanpassing van het aantal opdrachten altijd mogelijk i.v.m. werk of studiedrukte. We beginnen met een telefonische kennismaking om elkaar te leren kennen en om iets van Intermobiel te weten.

Wij kunnen je hulp en inzet dus goed gebruiken. Wij hopen dan ook dat je met ons een prettige samenwerking aan wilt gaan. Dit project is wellicht ook voor jou een uitdaging waarin je je creativiteit en enthousiasme kwijt kunt.

Kijk alvast op www.intermobiel.com of mail naar info@intermobiel.com voor meer informatie! Het is leuk als je met de aanmelding ook eigen werk toevoegt, zodat we een indruk kunnen krijgen van je werk.

Naam organisatie: Stichting Intermobiel
contactpersoon: Veroni Steentjes (voorzitter en coördinator vrijwilligers)
(werk)adres: Bertha von Suttnerstraat 19
Postcode en plaats: 6836 KL Arnhem
06-43055738

 

Hieronder enkele voorbeelden van wat door de jaren heen gemaakt is door vrijwilligers.leven in kleine beetjes Jeanne Melchels
cartoon Paul Stoel