Stichting Intermobiel

Daan: weekend kamperen

Weekendje kamperen met Daan

Een tijdje geleden ben ik met een vriendin een dagje naar zee geweest om lekker uit te waaien. Daar kregen we al snel een vakantie gevoel en begonnen we over kamperen en hoe gezellig het wel niet is. Aangezien onze families vroeger altijd gekampeerd hadden wisten we vroeger niet anders en hadden we de grootste lol. Zo is ook het idee ontstaan om een weekeindje weg te gaan. De vriendin heeft een tent en heeft 3 kwart van haar leven op Duinrell gestaan. Zo gezegd zo gedaan we gaan kamperen! 

Drie weken later vertrekken we met een auto afgeladen vol naar Wassenaar, park Duinrell. We hadden niet gereserveerd want dat was erg duur en ach er is altijd plek dus dat gaat lukken. Plek was er dus niet! Na wat babbelen kregen we een plekje op de jeugdafdeling wat ook nog eens op een berg lag. Niet de beste combi dus. We zijn zelf aan de wandel gegaan en hadden wat plekjes gevonden. Maar alles was gereserveerd er zouden dat weekeind 500 nieuwe gasten komen. Na wat door zeuren en de gezondheid in strijd te gooien hadden we een plekje tussen 2 stacaravans, geweldig! De tent in de schaduw wij in de zon. Het bouwen kon beginnen en het ging best goed. Maar het tentje bleek kleiner dan we dachten! De luchtbedden paste er net in en dan was het vol. Onze spullen stonden in het voor tentje. Na wat uitrusten zijn we het park in gegaan. Het is meer voor kinderen dus we waren er redelijk snel weer uit. ‘s avonds soep warm gemaakt, het primitieve kon echt beginnen. Na een avondje kaarten zijn we de tent in gedoken.

Veel geslapen hebben we niet want we hadden het vreselijk koud. En zie dan nog maar eens met een niet al te geweldig lijf een tent uit te komen!! Ik moest eerst een half uur zitten en bijkomen. De rest van de dag hebben we lekker in het zonnetje gezeten en even het dorpje in omdat we ’s avonds gingen bbqen. We hebben de grootste lol gehad met dat wegwerpding. En natuurlijk weer veel te veel gekocht. Die avond werd het niet zo koud maar we waren al helemaal op van de vorige nacht. We hebben het dan ook niet zo laat gemaakt en ik mocht weer de tent in. Je bent 15 minuten bezig om je uit en aan te kleden, naar mijn idee kon de hele camping meegenieten.

Die nacht hebben we wel wat beter geslapen maar de volgende ochtend was het weer een ramp om op te staan. Na het ontbijt zijn we weer begonnen met inpakken. Het lijkt dan net of je veel meer bij je hebt dan als je aankomt terwijl er eigenlijk minder mee gaat want het eten is op. Gelukkig hebben we tussendoor een paar keer gestopt om uit te rusten. En na wat gemopper zat alles ingepakt. Toen moest het nog in de auto. Wat een gedoe en het past natuurlijk niet meer zoals het op de heenweg ging. 

Vroeg in de middag zijn we weer naar huis gereden. We kwamen al van zee af en hoorde op de radio dat het daar erg druk was, de zee was vol. Helemaal op zijn we thuis aangekomen, we zaten allebei te vechten tegen onze slaap. Mijn spullen moesten nog mijn huis in. Toen ik eenmaal binnen was zag ik mijn bed en heb eerst 15 minuten daar alleen maar gelegen. Ik was gebroken! Ik heb 2 dagen nodig gehad om bij te komen. 

Het was zeer geslaagd, voor herhaling vatbaar! Maar dan wel een tent waar je in kan staan en een stoel waar je wat beter op kan zitten. 

Geschreven door Daan Veulings