Stichting Intermobiel

Mijn favoriete top drie parfum

'Ik voel me kaal zonder parfum. Zelfs tijdens een pyjama dag doe ik vaak parfum op.'manifesto mijn favoriete geur

 

Ik ken me geen leven zonder parfum voorstellen. Ik ben een vaste gebruiker en doe het ook iedere dag op. Ik gebruik nooit een parfum maar meestal heb ik er drie in gebruik.  Ik kies wat die dag het beste bij me past. Ook heb ik in de zomer wat lichtere geuren op dan in de winter. Ik spray niet tig keer per dag parfum op. Meestal een keer en soms als er bijvoorbeeld visite komt doe ik het een tweede keer op.

 

De top drie van mij op dit moment

1. Manifesto Yves Saint Laurent L'élixer 30ml. Manifesto is opgebouwd uit een sierlijk bloemenboeket van jasmijn en lelietjes-van-dalen. Het is een sterkere oosterse houtachtige geur. De Manifesto L'élixer is een sterkere variant. Je hebt daar veel minder van nodig en het blijft langer hangen.

 

 


Viktor-Rolf-BONBON-2. Bonbon Viktor en Rolf Eau de parfum (edp) 30 ml. De geur bestaat uit sprankelende mandarijnen- en sinaasappelpartjes omhuld door karamel. Tevens zit er jasmijn en oranjebloesem in. De fles is erg mooi om te zien en lijkt op een roze strik.


3. Pink Wish Chopard Eau de toilette spray (edt) 30ml. Iedereen kent wel de blauwe wish in diamant vorm, maar de roze variant kwam ik tegen in Engeland toen ik daar de Manifesto L'élixer kocht. Deze geur is een bloemig fruitige geur. De geur werd uitgebracht in 2005. Het parfum bevat abrikoos, sandelhout, amber, mandarijn, muskus, fresia, schijnhulst, peer, oranjebloesem en roos. Deze geur gebruik ik vooral in de zomer en als ik wel parfum op wil, maar een parfum die niet zo sterk ruikt.

 

Soort geuren:
Ik kies vaak de iets sterkere geuren en dan de oosterse en houtachtige geuren. Ik houd niet van bloemige geuren, dat past totaal niet bij me. Ik heb altijd twee of drie parfums in mijn beautycase die ik door elkaar gebruik. Ik kies iedere dag welke geur ik gebruik wat past bij hoe ik me voel. In de zomer gebruik ik wat lichtere geuren dan in de wintermaanden. Ik voel me kaal zonder parfum. Zelfs tijdens een pyjama dag doe ik vaak parfum op. Als je parfum opdoet, ruik je het zelf wel in het begin maar de geur is voor jezelf snel weg.

 

 

 

Praktisch
Ik vind de flessen van 30 ml het prettigste, omdat ze niet zo zwaar zijn om te pakken. Ook zit mijn beautycase vol met van alles en nog wat, dus dan past een grote fles er niet bij. Tevens vind ik een kleinere verpakking prettig, zodat ik niet heel lang aan dezelfde geur vast zit.  Ik gebruik daarom ook parfumverstuivers van 5 of 10 ml en dan doe ik de parfum van een fles van 30ml of 50ml over in een kleine verstuiver. Als je veel van geuren wisselt, is het wel handig om meerdere verstuivers te hebben. Anders moet je ze eerst goed schoon zien te krijgen als je er een andere geur in doet dan die erin zat. Anders ruik je de geuren door elkaar heen. Ik heb ook plastic verstuivers op Ebay gekocht voor weinig geld, dus die kan ik ook makkelijker weggooien, omdat ze erg goedkoop zijn.

 

Ik heb niet veel vaste geuren die ik continu gebruikt, behalve Manifesto dus. Als ik die geur op heb, vraagt iedereen wat voor parfum het is, omdat ze het zo lekker vinden ruiken. Die geur blijft dus ook erg lan hangen. Dan is het ook niet erg om in een verstuiver te doen, omdat ik deze geur toch altijd blijf gebruiken.

 

Ik kan niet even naar de winkel gaan om een geur te ruiken. Als ik bij Douglas online koop, kan ik twee proefmonsters uitzoeken. Zo kan ik met nieuwe geuren kennismaken. Ook vraag ik soms of mijn partner naar Douglas wil gaan om gericht een proefmonster te vragen van een geur. Ik koop met regelmaat onbekende geuren en kijk naar de ingrediënten. Als er vanille, ceder, amber, sandelhout of muskus in zit, vind ik het vaak lekker. Ik gok het dus soms. Als ik het toch niet lekker vind, dan heb ik pech en heeft iemand anders in mijn omgeving geluk.

 

Veroni Steentjes
februari 2016