Stichting Intermobiel

Vervolg Veroni over de ontvangen Instaswap en Snapmail

Snail_Mail_Intermobiel_kleinVervolg Instaswap en Snailmail

Een onverwachte creatieve uitspatting in mijn brievenbus!

Gisteren ontving ik een grote A4 envelop met mijn naam en die van Emile erop. De envelop was vrolijk versierd en beplakt. Ik was totaal verbaasd en verrast. Ik vroeg me meteen af van wie kan dit zijn? Ik had geen idee.

 

Emile maakte snel de envelop open. Er stond een lieve tekst in van Denise die ons wilde bedanken voor het feit dat we er altijd voor haar zijn. In de envelop zat een soort kaart van karton die prachtig versierd was met tekst en ingepakte kleine cadeautjes met leuke labels en teksten. Je kunt deze in het geheel neerzetten. Een zijde ervan had een soort vloeipapier met een afbeelding van Alice in wonderland. Als je de kaart neer zet kun je er een elektrische kaars of lamp in zetten, dus geen echte vanwege brandgevaar! Je krijgt dan een bijzonder magisch effect, omdat het licht door het vloeipapier heen schijnt.

 

Denise schreef dat ze via Instaswap bij deze creatie uitkwam. Hier ontdekte ze in een nieuw jasje het ouderswetse penvriendinnenschap in de vorm van snailmail. Zo kun je iets heel persoonlijks maken. De creatie is een groot cadeau en je kunt kleine cadeautjes toevoegen in de vorm van een zakje thee of snoepjes. Je kunt het zo goedkoop en duur maken als je wilt. Ik ben er erg blij mee en weet hoeveel tijd het kost en pijn het kost om zoiets te maken. Ik dacht wel meteen O, Denise wat doe je je handen aan zo in de voorbereidingstijd van je bruiloft! Het cadeau is dus meer dan goed aangekomen. Deze zal zeker nog een geruime tijd op de woonkamertafel blijven staan.

 

Veroni Steentjes
Mobiel Magazine december 2015
maart 2016 website

Snail mail en smail (van snail en mail gecombineerd) worden genoemd na de slak met zijn langzame snelheid. Snail mail refereert naar brieven en formele berichten die bezorgd worden door conventionele bezorgdiensten. De uitdrukking refereert naar de vertragende tijd tussen het verzenden van het bericht en het ontvangen ten opzichte van de virtuele ogenblikkelijke verzending en ontvangst van zijn elektronische gelijkwaardige in de vorm van de e-mail.

 

Een zelfde terminiologie werd rond de jaren 1840 gebruikt als contrast van de al werkende operationele post tegenover de nieuwe telegraafpost die toen op kwam. De Philadelphia North Amerika verklaarde: Ze zijn niet langer afhankelijk van slakke tempo post.