Stichting Intermobiel

online mindfulness course from Breathworks

vidyamala Burch Ik ben gestart met een online mindfulness course from Breathworks mindfulness in the Engeland opgezet door  Vidyamala Burch die zelf ook beperkt is. Ik heb al vele cd's en boeken van haar. Het boek aandacht voor pijn is erg aan te raden als je zelf aan de slag wilt met beter omgaan met pijn en stress. Het is een enorm goed boek waar echt iedereen iets aan heeft. Helaas is er geen e-book versie.

Vanuit Breathworks worden er vele cursussen gegeven door Engeland, maar ze hebben ook cursussen voor mensen die in de zorg werken en mensen die hierin leraar willen worden. Op deze Nederlandse website van Breathworks vind je Nederlandse informatie maar ook kun je hier een Nederlandse leraar vinden als je interesse hebt. Het voordeel van deze cursussen vind ik dat het is opgezet en uitgewerkt door iemand die zelf beperkt is en veel pijn heeft, dat voegt toch iets toe.

Ik ben vorige week op 6 juni begonnen met de online cursus mindfulness for health groep with teacher. Er doen 16 mensen mee uit de hele wereld, wat dus ook erg leuk is. De cursus wordt via twee sites gegeven. Op de mindfulness pagina vind je de lessen en de ingesproken meditatieoefeningen, achtergrond informatie en een online dagboek. Het contact met de anderen en de twee leraren gaan via Voicethread forum waar je een tekstbericht, video en audiobestand kunt opnemen wat erg leuk is en het werkt prettig.

De cursus duurt dus 10 weken. De cursisten bij de cursus hebben allemaal ervaringen met mindfulness en meditatie.Ik ben bewust nu gestart, omdat ik in juli en augustus vakantie heb van het Tibetaans Boeddhisme dus dan is het te doen.


De cursus is 190 pond. Ik kreeg vanwege mijn beperkt inkomen en veel kosten een korting waar ik erg blij mee ben.

 

Breathworks werkt ook samen met een mindfulness centre in Zweden die ook onderzoek doen.


Ik houd jullie de komende weken op de hoogte. Zo kun je dus vanuit huis en bed een online mindfulness cursus doen waar je dus ook nog verder in kunt gaan. Het is ook goed om mijn engels weer op te halen.

 

Groetjes Veroni Steentjes