Stichting Intermobiel

Bryan Linssen is ambassadeur geworden!

Vanaf 10 januari 2017 is profvoetballer Bryan Linssen ambassadeur van Stichting Intermobiel. Hiermee geeft hij aan achter Intermobiel en haar doelstellingen te staan. Bryan Linssen (26) voetbalt sinds 2015 als aanvaller bij FC Groningen. Daarvoor maakte hij zijn Eredivisie-doelpunten bij Heracles Almelo en VVV-Venlo. “Ik wil me graag inzetten voor jongeren die minder mobiel zijn en ook wil ik de bekendheid van Intermobiel vergroten.”, aldus Bryan. Stichting Intermobiel zet zich met een positieve insteek in voor jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte in Nederland. Deze jongeren zijn vaak ongezien door hun mobiliteitsbeperking.

 

Bryan is geboren in het Limburgse dorp Neeritter. Daar ging hij bij de plaatselijke vereniging VV Veritas voetballen. Al gauw kwam hij in de jeugdopleiding van Fortuna Sittard terecht, waar hij op 17-jarige leeftijd in het eerste debuteerde. Inmiddels is Bryan bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Groningen, de Trots van het Noorden. “Als topsporter word je regelmatig gevraagd om je aan een goed doel te verbinden, maar het moet ook bij je passen. Intermobiel kwam op mijn pad, daar ben ik me in gaan verdiepen en daar wil ik voor gaan. Voor mij is het heel vanzelfsprekend om dagelijks mijn voetbalschoenen aan te doen en te gaan voetballen of om ergens naartoe te gaan, maar voor veel jongeren is dat niet mogelijk. Graag draag ik een steentje bij om die bewustwording in de maatschappij te vergroten. Daarom heb ik voor Intermobiel gekozen; juist voor deze doelgroep!”, aldus Bryan Linssen. 

 

Stichting Intermobiel is erg trots op Bryan Linssen als ambassadeur. Hij kwam onmiddellijk in actie door de Weerter Wijnbeurs, georganiseerd voor Intermobiel, te openen. Bryan is zich ervan bewust dat gezond zijn een belangrijk goed is. Helaas zijn er veel jongeren in Nederland voor wie dat niet is weggelegd. Het contrast tussen hemzelf en de jongeren uit Intermobiel’s doelgroep, die minder of zelfs niet mobiel zijn, is groot. Dat is precies de reden dat hij ambassadeur van Intermobiel is geworden. Intermobiel inspireert en stimuleert deze jongeren door haar website www.intermobiel.comom ondanks je beperkingen alles uit je leven te halen. Dat doet de site met informatie, verhalen van lotgenoten, het laten zien van aanpassingen en met de belangen behartigen van deze jongeren. Intermobiel heeft het motto is: ‘Durf slimmer te leven als je minder mobiel bent.’

IMG_0668

IMG_0670
Bryan opende de Weerter Wijnbeurs (okt'16),
poserend met Johan Fiddelaers (Intermobiel)

en in gesprek met Emile Cobben (Intermobiel).

Wijn16MG_0306