Stichting Intermobiel

Lennie over haar integramuis om haar pc mee te bedienen

Stichting Intermobiel fotohoek Lennie met de IntegramuisLeverancier: RDG Kompagne

Naam gebruiker: lennie

Vergoed door: zorgverzekeraar

 

Lennie gebruikt onder andere een integramuis om haar computer te bedienen. Met de integramuis kan ze de muis aanwijzer bewegen door het pookje te bewegen. Dit werkt heel goed voor haar. Ze vindt het gemakkelijker om de computer met de mond te bedienen dan dat ze van tevoren had gedacht.  Ze wisselt voortdurend af hoe ze het pookje beweegt omdat haar lipspieren het anders niet kunnen volhouden.  Ze wisselt het bewegen met haar lippen af met haar tanden, de zijkant van haar mond, en soms even met haar kin. Er is nog een andere mondmuis, de lipstick,  daar klik je door het optillen van je boven of onderlip. Deze lijkt niet geschikt voor Lennie,  omdat ze dan ongewenst zou gaan klikken doordat ze het pookje op verschillende manieren beweegt.

Met de integramuis klik je door te zuigen en te blazen. Bij Lennie werkt het niet goed, omdat het membraan dat in de muis zit elke keer stopt met functioneren. Als het membraan dan vervangen is, werkt het weer eventjes, een paar uur,  een paar dagen,  maar soms slechts een paar minuten.  Ze heeft niet altijd iemand bij de hand die membranen kan vervangen en  het is heel frustrerend  als het plotseling niet meer werkt. We kunnen niet uitvinden waar het aan ligt. Andere mensen hebben dat probleem niet, dus laat deze informatie je niet ervan weerhouden een integramuis te proberen.

Ook al werkt het klikken vaak niet,  toch is Lennie nog altijd super blij met de integramuis omdat ze daar de muisaanwijzer mee kan bedienen en ze heeft nog geen  beter alternatief kunnen vinden  om de muisaanwijzer te bedienen. Ze is wel andere manieren aan het zoeken en aan uitproberen om muisklikken te maken zoals met knoppen en met dwell clickprogramma’s. Dwell-clickprogramma’s zijn programma’s die voor je klikken als je de muis stil houdt op een bepaalde plek.


de integramuis in onderdelenWat Lennie fijn vindt aan RDG Kompagne is dat ze informatie geven en dingen laten uitproberen, maar niet met een preek komen over wat ze het beste kan doen wat ze bij andere bedrijven wel heeft meegemaakt. Lennie probeert graag zelf dingen uit en mocht iets niet handig zijn, dan vindt ze dat graag zelf uit.


Website april 2017