Stichting Intermobiel

Elvire over haar kleding aanpassen aan haar ziekte

kleding shoppen‘Sinds mijn ziekte verdraag ik geen broeken meer aan mijn benen, dus sindsdien draag ik alleen rokken en jurken.’  

Elvire  heeft een auto-immuunziekte met chronische pijn. Ze is al jaren bedlegerig. Ze was yoga docente en ze geeft nu aan huis yoga - en filosofie lessen. Ze is al lang actief als vrijwilliger bij Stichting Intermobiel. Aangezien het thema beauty en verzorging is, schrijft ze  over haar kleding en of haar ziekte haar kledingstijl veranderd heeft.
 

‘Sinds ik ruim zeventien jaar geleden in bed ben beland, ben ik grotendeels afhankelijk van online shoppen. In het begin had ik daar echt een hekel aan, omdat ik er uren mee bezig was en omdat de kwaliteit vaak tegenviel. In de winkel kun je gewoon voelen en zien wat je koopt.

Later ontdekte ik dat ik bij de grotere onlinewinkels gemakkelijker kon bestellen en dat het terugsturen ook handig was, omdat ze het pakje thuis komen ophalen, zonder dat het extra geld kost. Je kunt er bij sommige winkels ook voor kiezen om achteraf te betalen. Ik bestel nu vaak een heleboel kledingstukken tegelijk en houd er dan uiteindelijk maar een of twee van.sokken

In de uitverkoop koop ik het liefste merkkleding, die dan vaak wat beter van kwaliteit is en niet zo gauw slijtageplekken vertoont door het liggen. Merkkleding,als je het niet meer draagt,  kun je meestal goed verkopen op Marktplaats. Ik heb me voorgenomen dat als ik één nieuw kledingstuk heb gekocht, ik dan één kledingstuk verkoop of weggeef. Zo behoud ik de mooiste kleding in mijn kast en stroomt ie niet over van spullen die ik niet meer draag.

Sinds mijn ziekte verdraag ik geen broeken meer aan mijn benen, de plooien zijn te pijnlijk, dus sindsdien draag ik alleen nog maar rokken en jurken. Als ik naar buiten ga, draag ik er een maillot of panty bij. Helaas heb ik altijd koude voeten als ik een panty draag. Onder een broek kun je dikke sokken dragen, maar dat doe je niet onder een jurk. Ik heb wel een paar warme laarsjes gekocht die met schapenwol gevoerd zijn, maar dan voelen mijn voeten nog steeds koud. Ik neem dan een gelkussentje mee, die je in de magnetron warm kunt maken en die leg ik dan onder mijn voeten. Dat scheelt wel iets. 

Ik mis het dragen van broeken en warme sokken, maar ik vind het fantastisch dat mijn schoenen nooit slijten. Omdat ik een ligrostoel heb, moet ik opletten dat mijn jurken en  rokken niet te kort zijn omdat je dan ‘inkijk’ hebt. Als ik ligt trekt de jurk of rok wat omhoog, dus dan wordt ie korter. Dus probeer ik het steeds omlaag te trekken of er een te kopen die op knielengte is. Aangepaste kleding heb ik gelukkig nog niet nodig.

Elvire