Stichting Intermobiel

Facebook Als fase 3 is in gezet krijg je als zorgbehoevende geen ic bed!

CORONA VIRUS

Als fase 3 is in gezet krijg je als zorgbehoevende geen ic bed!

Ik heb de behoefte om nog een filmpje op te nemen vanuit mijn onrechtvaardigheidsgevoel voor alle zorgbehoevende mensen in Nederland. 

Wij doen alles wat we kunnen om onszelf te beschermen om geen corona op te lopen. Maar als je zorg nodig hebt van de wijkverpleging, Fokus of de thuiszorg worden geholpen door onbeschermde en ongeteste verzorgers want dat vindt het rivm niet nodig. Wij en zij worden niet beschermd en extra aan gevaar blootgesteld.

Als je als zorg behoevende corona oploopt in fase drie met een tekort aan ic bedden heb je dus pech en geen ic bed en ben je dus zo goed als kansloos en opgegeven.

Het virus 100 procent voorkomen kan niet maar houd u zich alsjeblieft aan de voorzorgsmaatregelen zodat het onze deuren zoveel mogelijk overslaat.

Er zijn onlangs drie ziekenhuizen gesloten zoals het Slotervaart ziekenhuis die gebruikt zouden kunnen worden om meer IC bedden te realiseren. Gebruik deze desnoods voor de zorgbehoevenden. 

Als een gezonde Corona feestganger Of een veroordeelde crimineel het corona virus krijgt dan krijgen zij wel een ic bed en wij niet. Dat vind ik cru en onrechtvaardig want ook wij hebben het recht op het leven!

Kunt u deze keuze maken wie wel en niet en daarmee leven? ik in ieder geval niet!

Veroni Steentjes